Editia trecuta de campionat a fost cea mai apriga din ultimii 20 de ani. Pentru prima data, granzii Bucurestiului au avut un adversar pe masura, CFR Cluj, in care omul de afaceri Arpad Paszkany a pompat milioane de dolari pentru a scoate capul in Europa. Evident, banul - ochiul dracului - i-a intaratat mai mult pe oamenii cu bani din spatele acestor echipe decat pe fotbalisti, Gigi Becali, Cristi Borcea, George Copos si Arpad Paszkany fiind dornici sa puna mana pe cele 10 milioane de euro asigurate de calificarea in Liga Campionilor.
Dinamo a defilat in campionat, si nu deoarece ' Borcea a fost la butoane ', cum afirma Gigi Becali, ci pentru ca a fost cea mai buna, lasand rivala traditionala sa-si dispute locul secund, cu drept de lupta la masa bogatilor. Cu lot subtire, macinat de accidentari, dar si obosit de meciurile din Liga Campionilor, Steaua a dat rateuri, dar cu putin noroc, cu experienta superioara, dar si cu proptele primite, pe bani, nu pe ochi frumosi, de la Dinamo a prins, in dauna Clujului, locul care s-o duca in preliminarii.
Prezenta constanta in primavara europeana i-a fost favorabila Stelei, pentru ca a beneficiat de statut de cap de serie, astfel ca a avut parte de adversari mai slab cotati ce i-au permis sa ajunga, a doua oara consecutiv, in Liga Campionilor. Fara rezultate notabile in Europa, Dinamo a dat de Lazio, un bau-bau cu numele decat cu valoarea, iar lipsa de experienta si labilitatea psihica a jucatorilor i-a privat pe ' caini ' de mult-dorita asezare la masa bogatilor, pastrandu-si totusi locul, alaturi de Rapid, in ' liga ' inferioara - Cupa UEFA. Astfel ca Romania in Liga Campionilor inseamna Steaua, pentru ca rivalele si concitadinele ei sa completeze lotul ' european '.
Frustrant este ca ambitiile clujene au ramas doar sforaituri complexate, pentru ca adevaratul test a fost cazut cu brio, prin eliminarea din preliminariile Cupei UEFA de catre o echipa cipriota, pe numele ei Anorthosis Famagusta, de care multi nu au auzit si chiar nu conteaza in fotbalul european.
PS Jos palaria in fata Otelului. Trupa lui Petre Grigoras a luptat cu daruire pentru a obtine biletul de ' UEFA ', plecat cu handicapul de doua goluri, insa nesansa si lipsa de experienta au impiedicat-o sa treaca de modesta, dar marea trisoare, Lokomotiv Sofia.