In vreme ce toata lumea ii plange de mila lui draga Stolo, pentru ca a acceptat sa conduca viitorul guvern intr-o perioada de criza, membrii actualului executiv nu mai prididesc cu impachetatul. Unii dintre ei au prins chiar patru ani in functie, alti mai putin, dar ce conteaza, atata vreme cat tara a avut crestere economica si a inflorit, si situatia lor materiala a fost prospera. Mai rau este ca baietii in loc sa mai si munceasca, se comporta ca niste elevi care mai au o saptamana pana sa ia vacanta. Adica, teme ioc, scoala in doru' lelii si pregatiri de Mos. Asa ca, draga Stolo, fa-ti mai repede echipa si cu totii la treaba, ca e destula. Am uitat sa precizez: echipa sa mai astepte, ce daca are capitan, atata vreme cat "antrenorii" PSD si PD-L inca nu s-au decis pe cine sa trimita in teren: jucatori masivi, care sa rupa tot, si sa iasa invingatori dar plini de sangele poporului in lupta cu criza economica, sau unii mai pispirei, care sa se dea usor loviti, si sa ceara repede schimbare iar "antrenorii" sa-si paseze unul altuia responsabilitatea
In tot acest timp, cand nu mai intelegi daca pe 30 noiembrie a fost votata dreapta sau stanga sau daca de fapt PSD-ul a cazut in capcana lui Base, spre disperarea patriarhului Ion Iliescu, prin intrarea la guvernare, tara fierbe. Cu greu s-au gasit bani pentru plata salariilor profesorilor, cu greu firmele isi mai pot tine angajatii la munca deoarece comenzi nu mai sunt si cu greu oamenii care si-au cumparat masini de afara si le mai pot inmatricula platind o taxa normala si nu una special facuta de guvern pentru francezii care detin Dacia.
Asa ca, in loc ca Mosu' sa vina cu mult doritele cadouri, mai repede pare ca va ajunge cu buzunarele goale si nu va da, ci va lua, de pe la cine se va duce in vizita. Noi inca-I mai asteptam pe politicieni sa se decida cand si cum isi vor onora promisiunile din campania electorala, fie ea si pre-criza. Sa vedem atunci, daca Mosu' va gasi sa puna ceva sub brad sau il vom pune pe barbosul imbracat in alb si rosu lider sindical, si sa-i umple lui sacul asa cum l-am cunoscut cand eram mici.