Zvonistica. Acuze. Dezvaluiri. Birfe. Pareri. Indiferenta.

Primavara asta astenia parca ne-a lovit mai rau si ne-a lasat un gust amar de lehamite dupa tot circul politic intens din ultima vreme. Cind te saturi de jurnalele pline ochi de politica si talk-show-rile asisderea si intri in viata reala, iti dai seama ca lumea de linga tine este departe de cele oglindite in sticla televizorului.

Toata gilceava pro si contra suspendare, cum facem referendumul, toate argumentele pro si contra, nu fac decit sa dea politicienilor nostri imaginea unor prea gurese precupete care se paruiesc de mama focului pentru ca una strica alteia preturile sau pentru ca ii strica afacerile.

Timid, pe ecrane si in ziare, mai apar si avertizari de la UE care ne ameninta cu "deficitul", in alta parte bolnavii de cancer isi cer dreptul la viata, altii recunosc ca in Romania avem mai multe facultati decit ne trebuie si ca studentii cu licenta in mina au de ales intre a pleca din tara sau a vinde la chiosc. Dar toate aceste probleme reale par a-i preocupa doar de ochii lumii pe cei care ar trebui sa le rezolve, pentru ca, de fapt, tot ce inseamna acum politica se invirte in jurul suspendarii lui Basescu.

Pina si in piata, si la colt de bloc, la asteptarea medicului in fata cabinetului, toata lumea discuta politica. De la lipsurile de acasa discutia sare vioi spre mult-disputatul subiect. Unii sint clar pro suspenare si nu accepta parerea altuia, altii sint contra si se dovedesc intoleranti cu cei care au alta opinie. Ba pina si in cadrul aceleiasi familii se formeaza tabere pro si contra suspendare si oamenii par a fi gata sa se ia de git cu dusmanul din casa care are alta optiune politica.

Afara a inceput sa se incalzeasca, astenia de primavara ne da tircoale si, cine stie, poate ca toata gilceava referendumului, tot circul care numai gratuit nu e, ne vor distrage atentia de la ceea ce ni se intimpla. Dar nu prea mult. Asa ca... zvonistica. Acuze. Dezvaluiri. Birfe. Pareri. Indiferenta.