870 de milioane de lei vechi. Atat castiga pe luna seful Autoritatii Aeronautice! S-a demarat o campanie puternica impotriva salariilor nesimtite pe care unii le primesc de la stat. Problema care trebuie adusa in discutie este cum de a fost posibil sa se ajunga la astfel de situatii.
Pai, este simplu! Unul este mai smecher, mai are si puterea de a-si stabili singur salariul, iar noi, ceilalti, suntem obligati sa asistam la cum ne sfideaza imbuibatii zilei. Daca veniturile respective sunt rezultatul unor performante manageriale deosebite, atunci totul este in regula. Numai ca realitatea este cu totul alta. Veniturile domnului Geica nu reprezinta decat o lectie de manual: Despre cum sa le-o tragi romanilor!
In tot acest timp, profesorii, functionarii publici si doctorii se lupta sa obtina o majorare salariala. E treaba lor! Treaba noastra este alta. Suntem disperati ca am ajuns bataia de joc a unor personaje cu piele lucioasa din cauza grasimii care iese prin pori. Oamenii asteapta de la "ai da sus" sa faca ceva si pentru tara asta. Nu o sa ajungem prea curand sa ne fie bine in Romania. Nu atata vreme cat avem circari la conducerea tarii care permit, sub obladuirea lor, ca bugetul sa fie muls, sa fie impartit conform intelegerilor facute pe la mesele din carciumi.
Societatea romaneasca pare ca se degradeaza continuu si permanent. Autoritatile nu se mai preocupa de protectia celor care le platesc, adica a cetatenilor. Sefii acestora sunt preocupati de propria imagine. Sunt numai zambet cand le bate ziaristul la usa si au grija sa incerce sa-i prosteasca pe cei care musca momeala intinsa.
Ascunderea gunoiului sub pres sau in spatele unor birouri mari si confortabile a devenit sport national. Concluzia este ca suntem luati de prosti. De cei pe care noi ne batem, uneori chiar si in familie, sa-i alegem!