Liderii politici de pe plaiul mioritic au ajuns sa se comporte de parca ar fi demarat deja cursa pentru alegerile europarlamentare. Toate partidele au inceput de citeva saptamini sa arunce cu programe de sprijinire a pensionarilor, a agricultorilor si a altor categorii uitate de guvernanti de-a lungul mandatelor. Acum, ca prin minune, toti oamenii politici vor sa-i ajute pe cei saraci si plini de nevoi.

Mai mult decit atit, subiectul "marirea pensiilor" este acum motiv de disputa pe scena politica. Executivul si social-democratii isi disputa dreptul asupra legii adoptate de curind. In timp ce PSD sustine ca pensionarii vor primi bani mai multi datorita lor, premierul Calin Popescu Tariceanu spune ca marirea pensiilor este doar meritul Guvernului, pentru ca Executivul este singura institutie abilitata sa ia o astfel de masura. Mai mult decit atit, premierul sustine ca majorarea valorii punctului de pensie se datoreaza cresterii economice din ultimii ani, si nu negocierilor politice. Legat de acelasi subiect, conservatorii sustin ca pe ei nu-i intereseaza cine a semnat majorarea pensiilor, ci faptul ca batrinii vor avea mai multi in bani in buzunare.

Si cum democratii nu puteau sa stea cu bratele incrucisate, recent a fost lansat pe piata un nou sondaj de opinie. Conform acestui studiu 43% dintre romani ar vota cu Partidul Democrat la alegerile pentru Parlamentul European. In sondaj se arata ca PD este urmat de PNL cu 12 procente si PSD cu 10%. Doar 8% dintre romani ar vota cu PNG, iar 5% cu PRM si UDMR. Sub pragul electoral se situeaza Partidul Liberal Democrat, PNTCD, PC si Partidul Initiativa Nationala. In plus, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri anticipate, conform aceluias sondaj, tot PD s-ar afla in fruntea clasamentului. Fiecare se lauda cum poate.

Acum noi nu putem decit sa asteptam marea explozie economica a tarii noastre si doi romani din trei sa poata merge cel putin o data pe an intr-o execursie in strainatate.

Cei mai multi dintre romani inca isi fac probleme ca a doua zi nu vor avea cu ce sa-si hraneasca copiii. In ciuda acestui fapt, alesii nostri au pe agendele politice cu totul alte probleme decit cele cu care se confrunta cei mai multi cetateni. Spre exemplu, in loc sa se ingrijeasca de buna guvernare a tarii, politicienii au inceput deja, e drept ca neoficial, cursa pentru alegerile europarlamentare.