Imediat dupa sarbatori peste tot a rasunat informatia ca peste noapte politicienii nostri ar fi din ce in ce mai bogati. Daca pentru capetele luminate care ne conduc sau aspirantii la astfel de functii aceasta veste nu este decat una imbucuratoare, care-i determina sa lupte cu o mai mare inversunare sa-si sporeasca veniturile, ca doar merge...Pentru omul de rand, care a muncit un an de zile sa aiba ce pune pe masa de sarbatori, stirea nu poate fi nici pe departe imbucuratoare.

Si nu-i de mirare ca in campaniile electorale politicienii se dau de ceasul mortii, ca fac si dreg pentru cetateanul care-i poate da votul daca in restul timpului singura informatie care ajunge la urechea acestuia este cu cat si-a mai crescut averea politicianul X sau Y. De aici si pana la deziluzia care-i cuprinde pe romani cand vine vorba de mersul la vot nu este decat un pas accentuat si mai mult de sentimentul de deznadejde al omului care abia reuseste sa-si intretina familia dintr-un salariu mizer, iar cel pe care trebuie sa-l voteze nu se mai satura.

Desi oamenii sunt de parere ca toti acesti politicieni care se imbogatesc asa subit, de la un an la altul, nu sunt decat niste ‘‘hoti" care fura din buzunarul statului se poate ca acest lucru sa nu fie chiar adevarat. De fapt, mintile sclipitoare ale alesilor nostri au demonstrat mai degraba ca pot fi de folos mai bine in scopuri personale, bine ticluite, atunci cand ajung in posturi cheie, dar cand vine vorba in a-si pune capul la contributie pentru a mai scoate putin tara din anonimatul in care se zbate, atunci incep sa se fofilesca, sa dea vina pe colegii care nu coopereaza, sau si mai bine, sa astepte sa se termine mandatul.

Dar ce mai conteaza? Omul s-a asigurat pentru tot restul vietii atat timp cat si-a exercitat profesia de "politician", iar restul nu mai conteaza. Sa ne fie cu iertare daca au fost bagati in aceeasi oala de imbogatiti peste noapte toti politicienii, dar, din pacate, nu noi i-am dus acolo, ci felul de a actiona al unor colegi de-ai lor care, in mintea omului de rand, reprezinta toti cam acelasi lucru. Si apoi se mai mira de ce oamenii nu mai au incredere in promisiunile politice. Speram totusi ca la un moment dat sa le pese si alesilor nostri de parerea pe care si-o fac oamenii si sa se imbogateasca...daca pot, intr-o perioada mai lunga de timp...