Desi criza financiars si-a facut prezenta in Romania doar la nivelul burselor, care si-au facut un obicei in ultima vreme de a sta pe rosu, si la nivelul declarativ al unor tocsoumeni si agitatori de profesie de pe la diverse televiziuni de sti(r)i sau nu stii, iata ca exista indivizi din afara tarisoarei noastre care sunt interesati ca nebunia mondiala sa-i cuprinda si pe romani.
Modalitatea de lucru a devenit deja un standard mondial. Trebuie doar sa se faca putina agitatie prin presa aservita de prin "lumea buna" si sa se afirme, prin vocea unor "analisti", politicieni, femeisti ( a se citi FMI-isti) si alte categorii formate si formatate intr-un capitalism care dispune de capital, ca Romania urmeaza pe lista tarilor cuprinse de criza, ca tara noastra nu mai este interesanta pentru investitori, ca romanii fac credite greu de rambursat, ca leul o ia razna fata de euro.
Peste atatea analize si predictii mai vine si decizia agentiei de evaluare financiara Standard & Poor's, de coborare cu o treapta a ratingurilor Romaniei, care scoate tara noastra din categoria statelor care au calificative din categoria "investment grade" acordate de aceasta agentie.
Mai pe intelesul tuturor, baietii veseli de prin Occident, sau mai putin veseli cu criza asta pe cap, s-au gandit sa se scoata pe seama unor tari cum sunt cele mai saracute, ca Romania noastra. Daca ei tot dau faliment dupa faliment intr-o societate cladita pe cea mai moderna forma de exploatare a omului, adica pe credit, sa-i traga si pe altii la fund, ba mai mult, sa se si ridice pe spatele celor mai saraci.
Deci, mai romani! Degeaba sunteti printre putinii din lumea asta care detineti proprietati imobiliare, ca mai aveti inca o agricultura de subzistenta puternica, ce va poate asigura papica voua si copiilor vostri, ca aveti credite relativ putine si de valoare mica, noi nu va lasam sa plutiti la suprafata oceanului planetar, ci va tragem dupa noi la fund.
Ba o sa va inecam si o sa ne sprijinim pe umerii vostri cand va veti duce la fund.
Asa pare sa sune mesajul de peste Ocean, si nu numai, al celor care construiesc si societatile capitaliste multilateral dezvoltate, dar si crizele devastatoare.