In urma cu cativa ani au mai fost momente in care natura s-a dezlantuit, lasand in urma sute de hectare de teren agricol devastate si case subrezite de ape, dar parca niciodata nu ne-am confruntat cu un asemenea dezastru. Locuitorii comunelor afectate de inundatiile din 2007 nici macar nu apucasera a-si reconstrui casele distruse de puhoaie, ca acum s-au vazut din nou pusi in situatia de a scoate aluviunile din ceea ce mai ramasese din gospodariile lor. Mai grav este ca in ultimele zile autoritatile nu mai reuseau sa-si actualizeze informatiile legate de pagubele provocate de precipitatii, in conditiile in care situatia din teren se schimba de la ora la ora.

Desi poate nu este momentul sa vorbesc de asa ceva, trebuie sa spun ca unii locuitori din mediul rural sunt de-a dreptul inconstienti. Au cautat cu lumanarea problemele si acum le-au gasit. Vorbesc despre acei oameni care s-au apucat sa-si construiasca locuintele in albia unor cursuri de apa, pentru a constata cu surprindere acum ca imobilele sunt luate de viituri dupa ce precipitatiile au transformat pana si paraiasele in adevarate fluvii. E ca si cum ai umbla pe un santier de constructii fara casca de protectie, desi stii ca oricand ti-ar putea cade in cap vreo caramida. Necazurile lor nu s-au incheiat pentru ca orice ploaie poate transforma suprafete intinse in zone lacustre, cum s-a si intamplat acum cateva zile. Dar, cum se intampla adesea in viata, ceea ce pentru unii este motiv de deznadejde, pentru altii este motiv de bagare in seama.

Ce bine ca ne aflam in campanie electorala si partidele politice, cel putin unele dintre ele, se vor grabi sa speculeze la maxim momentul! Adica? Pai se vor folosi de necazul acestor bieti oameni - carora nu le-au mai ramas nici lacrimi sa planga - pentru a castiga capital politic pe ultima suta de metri. Parca si vad. Sute de pungi inscriptionate cu sigla partidului in cauza, ca sa nu mai vorbim de donatiile generoase facute, evident, "anonim". Cat despre promisiuni...

Si uite-asa va iesi nu stiu ce nene primar si, dupa alegeri, le va pune oamenilor pumnul in gura si le va sugera sa astepte inca patru ani daca nu le convine cum pune el problema. Necazurile lor va trebui sa mai astepte pentru ca altele vor fi cu siguranta prioritatile.