Calin Popescu Tariceanu se comporta deja ca un lider care nu poate fi clintit din fruntea PNL.

Se amageste? Fireste ca nu.

La ora actuala, premierul nu are in partid adversari de care sa se teama.

Cauza? Confuzia care marcheaza actiunile catorva lideri suspectati de a alcatui un grup ce-ar vrea sa rastoarne actuala conducere. Valeriu Stoica, Mona Musca, Theodor Stolojan sunt admirabili in aparitiile lor publice impotriva actualei stari de lucruri din PNL.

Numai ca observatiile lor nu tradeaza o platforma serioasa, deja constituita, de pe care e mustrata actuala conducere. Pentru ca interventiile lor publice sa aiba eficienta in PNL (pentru ca aici e terenul de confruntare) ar trebui ca actuala conducere sa fie criticata astfel incat o parte a membrilor PNL sa li se ralieze. Votul pentru sanctionarea lui Cristian Boureanu a dovedit ca PNL merge pe mana lui Calin Popescu Tariceanu si nu a lui Valeriu Stoica. Si cum ar putea fi altfel cata vreme, comentand decizia Delegatiei Permanente, atat Cristian Boureanu, cat si Mona Musca au denuntat-o ca pe un atentat la traditionala libertate de exprimare in Partid. Or, tocmai aceasta traditionala libertate de exprimare e privita chioras de multi liberali, convinsi ca tocmai posibilitatea ca un lider sa atace public partidul e principala cauza a caderii in sondaje. Orice liberal normal vede ca nici un alt partid de pe scena noastra politica nu dezvaluie o asemenea brambureala in materie de aparitii publice.

Altfel ar fi stat lucrurile daca dusmanii actualei conduceri ar fi reusit sa se inchege intr-o grupare, pe baza unui program, o grupare care sa se disocieze de tot ceea ce se intampla in PNL si in guvernare.

Cristian Boureanu, Mona Musca, Theodor Stolojan, Valeriu Stoica s-au multumit insa cu simple interventii publice aspre la adresa starii de lucruri din PNL.

Pentru Calin Popescu Tariceanu a fost destul de lesne sa-i prezinte drept niste simpli ahtiati de capital politic, drept insi care considera ca pot sa obtina capital politic marcand goluri in poarta PNL.

Si sa-i puna la respect.