Adrian Năstase a plecat de la şefia PSD pe uşa din spate şi s-ar putea să nu se mai intoarcă niciodată acolo unde a fost candva. Are numeroşi colegi care l-au săpat şi tot aşteptau clipa in care va fi aruncat intr-un scandal de corupţie, in care să se implice şi procurorii, pe care i-a ţinut in lesă timp de patru ani. Trebuia să cadă şi el, dar dacă se putea şi prietenul lui, Dan Ioan Popescu. Lucru care s-a şi intamplat in final....
Acum insă primul nepot al ţării a inceput să aibă probleme mari cu justiţia, pentru prima oară in viaţa lui de fost ministru cu familie mare. Scăpaţi din colivie, cei care nu au avut voie să mişte un deget in justiţie au sărit ca leii pe nepot şi verifică acum modul in care el a dobandit o moştenire de 1 milion de dolari. Totodată procurorii au inceput o anchetă şi la Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor, pentru a afla şi cate ceva de dispariţia documentelor bancare legate de o depunere de 400.000 de dolari. Cu alte cuvinte Năstase a dat de greu şi susţinătorii lui rămaşi in PSD nu prea mai au cu ce să il ajute. Toţi incep să se reorienteze către tabăra rămasă la conducere sau şi să se gandească mai serios la viitor. La Galaţi e linişte deplină in PSD. Se discută mai mult despre ce face primarul şi toată lumea se fereşte să vorbească cu presa. Probabil mulţi ar fi in stare să işi renege acum chiar şi jumătate din membrii cu stare din familie, numai să nu fie implicaţi şi ei in scandaluri de corupţie care i-ar duce la pierzanie, pe linie politică. Interesant este insă că cei mai mulţi dintre social democraţii aflaţi in tabăra lui Năstase şi promovaţi de el evită să ii ia apărerea şi chiar vorbesc că fostul premier avea prea mulţi bani pentru un politician "cinstit şi onest".
E atat de mare spaima in PSD, incat toţi sunt in stare acum să ii arunce din barcă pe toţi cei care i-au ajutat să progreseze. Numai pentru a nu-şi pierde şi ei osul, care deja li s-a micşorat după alegeri.