Am fost ieri sa semnez noul si faimosul contract cu Distrigaz. Era coada, la fel ca in ultimele doua luni. Orice societate care vrea sa isi pastreze clientii, face in asa fel incit sa ii convinga sa isi reinoiasca vechile contracte. Nu la Distrigaz, pe ei ii doare la basca, la fel ca la toate regiile. Cica au anuntat noile contracte de asta-primavara si asta e. Adica trebuia noi, botosanenii sa ne ducem ciurda acolo, sa zicem ca da, vrem sa semnam contractele, care intre timp s-au schimbat de 20 de ori. Ba au aparut abonamente, ba au disparut, ba s-a bagat nu stiu ce tarifare si a disparut si aia, ba s-a schimbat de 15 ori pretul la gaz. Pai asa contracte, la care se schimba totul dupa ce il semnezi, sa semneze sefii de la Distrigaz intre ei. Probabil de aia nu s-a ingramadit lumea la comanda Distrigaz amergeti de semnati contracte a, pentru ca nu prea erau de semnat contractele alea.
Nu exista nu se poate, este inadmisibil asa ceva sa iti lasi clientii sa stea la coada. Eu nu am timp de asa ceva, am treaba la serviciu, nu am timp sa frec menta la sediul Distrigaz. Ba a mai venit unul de pe acolo si mai sa il bata pe fotoreporterul de la Monitorul zilele trecute ca de ce face poze, ca e societate privata acuma. Cind e sa dea cele 11 miliarde de lei inapoi la oameni, luati cu aboamentul lui peste, nu mai e asa de privata societatea.
Sint o gramada de posibilitati, tot vin aia sa citeasca niste contoare sau sa verifice tevi, pot lasa in cutia postala un formular de contract, cu care sa vina lumea gata semnat, se pot face programari pe cartiere, orice, nu ma intereseaza si nu e treaba mea sa le povestesc la sefii de la Distrigaz cum sa isi faca treaba.
Dupa cum nici asta nu e treaba mea, sa pierd vremea ca sa ii rog pe cei de la Distrigaz sa ma lase sa semnez contract cu ei. Sint clientul lor de ani de zile, tot timpul mi-am platit facturile la termen, macar atita respect vreau sa imi arate, sa nu ma puna sa stau la coada. Asa ca domnu a de la Distrigaz, eu am vrut sa semnez contract cu firma matale, dar era coada si am plecat injurind.
Incepe sa devina asta o obisnuinta care ma scoate din minti, nepasarea asta, sintem singurii care avem gaz, faceti cum vrem noi sau plecati acasa. Cum adica, sa stau la coada si sa le zic la aia sarumina, sa ii rog frumos sa imi ia banii in fiecare luna. Eu nu mai stau nicaieri la coada ca sa dau bani. M-am saturat. Pot sta la coada ca sa iau bani eventual, asta merita. Dar sa imi pierd timpul ca sa semnez niste hirtii ca sa imi poata lua Distrigaz banii, e inacceptabil. Si e vina noastra, a tuturor. Nu ar trebui sa mai aceptam asa ceva, sa ne lasam dispretuiti, pentru ca asa se cheama, chiar daca la Distrigaz se numeste semnat de contracte.