Infiorator. Nimic nu poate descrie altfel ceea ce s-a intimplat saptamina trecuta pe soselele tarii. Incepind de luni si pina duminica nu a existat zi in care sa nu se vorbeasca despre accidente de circulatie. Este pentru a doua oara cind scriu despre soferi inconstienti, strazi pe care nu se poate merge si accidente cu multi morti si raniti. Si voi scrie ori de cite ori un accident atit de grav lasa in urma familii nenorocite, iar autoritatile arunca pisica de la una la alta. Am asistat la spectacolul penibil al luptei declaratiilor dintre reprezentantul Primariei si reprezentantii Politiei galatene. Jalnic. In loc sa fi prevenit un astfel de eveniment nefericit, autoritatile n-au facut decit sa se arunce in viltoarea declaratiilor uitind ca, in urma unui spectacol ce se dorea a fi o manifestare de culoare, a murit un copil care nu avea nici o vina ca doar o banda de plastic delimita terenul destinat vitezelor excesive si locul rezervat publicului. Nici urma de balot de paie care sa ofere o oarecare siguranta motociclistilor sau distanta intre spectatori si pista pentru proba de viteza a Motorock-ului.

Iarasi este nevoie ca presa sa rezerve spatii ample unor astfel de tragedii pentru ca toti contribuabilii sa realizeze ca platesc din propriile buzunare autoritati care ar trebui, teoretic, sa-si faca treaba si nu si-o fac, sau ca organizatorii unor astfel de manifestari sa realizeze ca nimic nu se face fara ca sa existe o minima norma de siguranta pentru participanti.

Dar, oricit de multa bunavointa ar exista din partea tuturor celor implicati in organizarea unor astfel de evenimente, nimic nu se poate face pina cind masurile de securitate nu vor fi respectate, chiar cu pretul amenzilor aplicate drastic.

Tuturor ne place sa asistam la astfel de demonstratii in care caii putere au multe de spus, dar niciodata nu trebuie uitat ca viata are intiietate si de acest lucru trebuie sa tina cont politia, jandarmeria, primaria, organizatorii unor astfel de evenimente, participantii, si, nu in ultimul rind, spectatorii.

Dar nimic nu se mai poate face acum. O viata a fost curmata, alte persoane au avut de suferit si stau acum in spital, iar multi sint chemati sa dea explicatii. Trist lucru care ar fi putut fi evitat.

Dumnezeu sa o aiba in paza Sa pe micuta Andreea! Si sa dea minte multora!