Ultima etapa a primei ligi a fost grea pentru gazde. Din cele noua echipe care au evoluat pe teren propriu, doar doua au reusit sa invinga, Steaua si Pandurii, in rest inregistrandu-se patru victorii ale oaspetilor si trei remize. Aceasta runda a pecetluit retrogradarea echipelor Jiul, FC National, FC Arges si chiar pe cea a Ceahlaului, desi moldovenii mai spera inca. Stiu ei de ce.
In varful clasamentului, Dinamo a remizat la Arad, nemeritat dupa parerea mea, fiind salvata de la infrangere de un talentat jucator oltean, Liviu Ganea. Rapid a condus jocul de la Vaslui, dar relaxarea si nesiguranta din ultimele minute au privat-o de o victorie. Pe "Centralul" din Banie, Steaua a aratat, dupa o perioada destul de mare, ca poate deveni acea echipa care a evoluat in Liga Campionilor. In plus, transferul lui Elton s-a dovedit reusit. Brazilianul a adus mai multa inventivitate in jocul Stelei, cu pase curate, decisive. Si CFR Cluj a obtinut o victorie fara probleme la Petrosani si si-a consolidat locul secund.
Trecand la echipa de suflet a oltenilor, Universitatea Craiova, desi a fost invinsa de Gloria Bistrita, nu a jucat deloc rau. Lipsa de concetrare la fazele fixe ne-a privat de un rezultat pe care il meritam, adica victoria sau cel putin un egal. Mutarea lui Dorel Stoica la mijloc si intrarea lui Ciuca pe linia de fund au fost dezastruoase. Fane Stoica a gresit facand aceasta miscare in angrenajul echipei, care functiona foarte bine. Craiova a fost mai periculoasa in atac fata de cei de la Bistrita. Cred ca, daca la 1-0 marcam golul doi prin Pirvu, alta ar fi fost soarta jocului.
Zaharia a fost "nasul" nostru si in tur, si in retur. Si cand ma gandesc ca eu l-am promovat la Divizia B, fiindu-i antrenor la Callatis Mangalia... Juca in Divizia C, la Portul Constanta, si avea 20 de ani. Vorbesc de anul 2000.
Parerea mea este ca nu am avut nici sansa la acest meci. Grija mare in urmatoarele doua partide, contra Iasiului, in deplasare, si in sfarsit acasa, cu CFR Cluj. Ne trebuie victorie, fratilor, altfel ne apropiem de nisipurile miscatoare.
Cat privestea cealalta formatie olteana din Liga I, Pandurii, cred ca a dat dovada de maturitate in meciul cu Otelul (2-1), cea mai periculoasa si mai in forma echipa din campionat. Gorjenii au jucat tactic perfect, anihilandu-l pe coreeanul Kim, care nu a mai avut reusitele din celelalte partide. Trebuie remarcata si inspiratia lui Neagoe, care a efectuat o schimbare castigatoare, Chibulcutean cu Pacurar, acesta din urma marcand dupa doua minute de la intrarea in teren.
Inchei urand multa bafta echipei nationale in meciul cu Olanda. Dupa accidentarile din lot, suntem ca o buturuga mica. Dar ce-ar fi daca am rastura carul mare? Ca doar suntem romani.