De cativa ani buni, cel putin la fiecar tur de alegeri din ultimii doisprezece ani si pana in prezent, subiectul renovarii Salii Sporturilor a fost pe buzele majoritatii candidatilor pentru fel de fel de functii. La fiecare repriza de alegeri, de la locale si pana la parlamentare, chiar daca pe unii aceasta promisiune nu i-a ridicat cu nimic in ochii electoratului, neintrand sub incidenta functiei pentru care candidau, rezolvarea situatiei acestei imense sali a fost promisa de fiecare in parte, dar intr-un final a fost lasata de izbeliste si batuta de furia naturii ani intregi. Una peste alta, de ani de zile, imensa ruina cunoscuta sub denumirea de Sala Sporturilor a ramas numai cu promisiunile care au dat navala la fiecare patru ani de zile, iar realizari... ioc.

Astfel, institutia pomenita nu a scapat nici la reprizele de alegeri din acest an de promisiunile reinvierii peste noapte, aproape toti candidatii la Primarie avand printre proiecte refacerea Salii Sporturilor si sigur se va gasi si printre proiectele unora dintre candidatii la parlamentare, chiar daca ocuparea unui post in Senat sau Camera Deputatilor nu prea are legatura cu impozanta cladire din Micro 19. Cu toate acestea, primarul ne-a spus in urma cu cateva zile ca printre prioritatile pe care le are de rezolvat in acest mandat ar fi tocmai renovarea Salii Sporturilor si doar un singur proiect, ce ar trebui sa vina pe la mijlocul lunii septembrie, ne-ar mai desparti nu numai de inceputul lucrarilor, ci chiar de schimbarea totala a acestui colos al Galatiului.

Satui insa cum suntem de atatea promisiuni desarte, servite de fel de fel de oameni politici - cunoscuti sau nu in realitatea galateana - asteptam sa mai treaca o luna sa vedem cine si cum se apuca de lucru la Sala Sporturilor, iar daca nici acum nu se misca nimic, poate fac ceva candidatii la Parlament. Cine stie de unde va aparea salvarea cea de pe urma....