Daca pana mai ieri aveam ceva indoieli cu privire la acuzele de imoralitate aruncate impotriva parlamentarilor din Coalitia Rusinii PNL-PSD-PRM-UDMR-PC, acum m-am lamurit. Miza este intr-adevar foarte mare, lupta se poarta pentru controlul total al tarii. Coalitia Rusinii - o adunatura de fosti activisti comunisti, copii, nepoti si rude de nomenclaturisti comunisti, fosti poeti de cur(te) ceausist(a), fosti turnatori la Securitate, fosti ofiteri de Securitate, miliardari de carton, baroni locali si alti jefuitori de tara - doreste sa opereze o lovitura de stat "de catifea" sau mai bine spus "de parlament".
In laboratoarele petro-liberalilor si ale neo-comunistilor se pregateste o aberatie de libertate: republica parlamentara controlata de comunisti, securisti si jefuitori. Care va fi modelul? Simplu... Vom avea un stat condus de un parlament cu membri alesi pe liste de partid (evident ca votul uninominal va ramane doar o amintire!), un guvern numit si confirmat de acest parlament dupa criteriile impuse de interesul de gasca si un presedinte pe post de paiata decorativa. Nu va mai exista vreo institutie care sa garanteze macar un simulacru de echilibru democratic. Institutii precum Curtea Constitutionala (care a fost sistematic sfidata de Coalitia Rusinii!), vor ramane violate, desfigurate si ignorate, serviciile secrete si de ordine publica vor intra sub controlul gastilor ca instrumente de control abuziv si teroare (am mai avut fenomenul asta sub anumite guvernari, nu?), iar cetateanul va avea sanse sa traiasca cat de cat normal doar daca va pupa vreun fund de partid, cu carnetul de membru in buzunar. Democratia romaneasca si asa bolnava, are toate sansele sa intre in colaps. Hienele rosii nu sunt interesate insa de asa ceva. Hienele rosii au simtit un alt pericol - dosarele penale, acele dosare penale care sunt instrumentate impotriva lor de o Justitie ce dadea semne ca vrea sa renasca la normalitate, cu sustinerea morala a Uniunii Europene si cu ajutorul concret dat de serviciile secrete care de aceasta data se pare ca au ales sa lucreze conform legii si interesului national. Tradarile faptuite de politicieni romani, de proprietari de mari intreprinderi comerciale si de presa au continuturi care ar fi scos hienele rosii nu doar de pe scena politica romaneasca, ci mai ales le-ar fi aruncat in inchisoare pentru zeci de ani. Coalitia Rusinii a aparut in mod natural, ca un reflex de auto-aparare al celor care au jefuit sistematic tara si care acum s-au trezit atacati de unul de‘al lor, ca doar asa a fost si Basescu multa vreme.
Coalitia Rusinii nu tine cont de Constitutie, de legile tarii, de bunul simt elementar pentru ca lupta este de aceasta data pe viata si pe moarte. Hienele rosii nu pot accepta sa traiasca o viata in saracie sau in puscarie, deviza lor este "totul sau nimic"! Parlamentul reinventeaza legi, reinventeaza norme, reinventeaza democratia dupa chipul had al unei conspiratii care acum un an parea imposibila: PNL-PSD-PC si PRM-UDMR.
Dupa ce Basescu va fi executat, cetatenii vor fi chemati la vot. Vom avea de ales intre neo-comunistii slugi ale baronilor locali si miliardarilor de carton, petro-liberalii arvuniti de Patriciu, extremistii-cantatori de osanale ceausiste, fostii turnatori-securisti proprietari de trusturi de presa si controversatii marinari de pe epavele partidelor pro-Basescu. Dintre acestia vom alege un Parlament mizerabil, un Parlament al bunului-plac plin de mercenari platiti din umbra de indivizi care nu au nimic in comun cu vointa electoratului. Atunci nu ne va mai ramane de spus decat: "Noapte buna, Romania! Ultimul care pleaca sa stinga lumina..."