Noii guvernanti dau afara directorii numiti de PSD de prin institutii si structurile guvernamentale. La fel cum au facut si vechii guvernanti. Nu mai stiu care pesedist Octav Cozminca parca, a spus ceva de genul lasa ca luam noi puterea si ne razbunam. Pe urma cind o sa se schimbe iar puterea si noii veniti o sa se razbune pe pesedistii care s-au razbunat si tot asa. E interesant asta insa gustul razbunarii e dulce numai in filmele americane nu si cind mai ai o tara de guvernat.
Dar este evident ca asa se va intimpla inca multa vreme la noi, uitati-va numai la discursurile politicienilor care numai asta promit, luam puterea si le aratam noi lor. Asta in afara de cei de genul Vadim care promit ca iau puterea si vor face mult mai mult, indiferent daca partidul de unde vin e popular si european sau nu.
Problema e ca in bilciul asta sint uitati normal, cei care fac posibil acel transfer al puterii ca sa faca posibile razbunarile; oamenii care voteaza, electoratul cum ar veni. Si nu cred ca foarte multi sint interesati de razbunarile politice cares e intimpla zilele astea si se vor mai intimpla dupa patru ani, oamenii vor sa traiasca mai bine, probabil asta a fost motivul principal pentru care au votat, indiferent cum. Iar daca asta tinde sa treaca pe planul doi, deja avem o problema. Eu nu votez un partid sau altul ca sa isi plateasca politele sau sa egaleze scorul la directori dati afara ci ca sa guverneze Romania, daca au timp liber normal si nu sint prea ocupati pentru asta.
Pentru ca Alianta a scos in campanie la bataie faptul ca pesedistii sint corupti, au inceput arestarile, dar si astea sint facute asa dupa ureche sau asa par, odata ce toti cei arestati au fost eliberati dupa citeva zile. Sint destui care s-au umplut de parale pe pielea statului in fosta guvernare si trebuie sa plateasca, evident. Dar ei chiar trebuie arestati atunci cind exista conditii clare pentru a fi judecati, nu doar asa pentru camerele de luat vederi ale televiziunilor, pentru ca tot un fel de razbunari puerile par.
Si ajungem iar la alegeri si nu o sa imi mai pot scoate din cap faptul ca o sa ajunga altii la putere ca sa le arate ei lor, sa-i arunce afara din slujbe si altele. Cit despre tara se guverneaza singura, merge asa in virtutea inertiei.