Au mai ramas doar doua zile pana la meciurile de foc ale anului 2006, Universitatea - Steaua si Pandurii - Dinamo, duelul oltenilor cu granzii Capitalei fiind asteptat cu mare interes si nerabdare de lumea fotbalului romanesc. Echipa unei mari iubiri oltene, Universitatea, s-a confruntat cu Steaua din 1964, cand oltenii au promovat in prima liga, iar de atunci aproape toate meciurile au fost aprig disputate, considerate derbiuri ale fotbalului romanesc. Culisele multor partide dintre cele doua echipe de traditie sunt cunoscute doar de cei care s-au luptat direct, dar suporterii Stiintei nu pot uita multe umilinte din partea clubului din Ghencea, mai ales pana in 1990.
Acum, la 17 ani de la revolutie, Steaua, chiar daca a parasit miercuri seara masa bogatilor, afiseaza totusi aer de Champions League, dar in campionatul romanesc este la 11 puncte diferenta de Dinamo, motiv pentru care meciul de duminica de pe "Ion Oblemenco" este in acest moment foarte important in tentativa de a se apropia de lider. In contradictie cu regulamentele actuale, finantatorul celor din Ghencea a declarat zilele trecute ca va premia echipele care vor bate sau vor remiza cu Dinamo, sperand ca 2007 va aduce astfel Stelei o revenire spectaculoasa in campionat. In acest context, se zvoneste ca Gigi Becali ar fi promis celor de la Pandurii un bonus financiar mare in cazul unei victorii asupra lui Dinamo...
Cu sau fara bonus, latifundiarul din Pipera uita insa un amanunt important: elevii lui Rednic ar putea fi pusi la colt de oltenii lui "Geana", asa cum s-a intamplat chiar in "Stefan cel Mare", intr-un meci din Cupa Romaniei, dar Steaua va avea viata grea pe "Ion Oblemenco".
Derbiul cu Steaua este un meci deschis oricarui rezultat, dar Universitatea este in acest moment montata, ca sa zic asa, pentru a face un meci mare. Argumente? Oltenii de astazi au capatat ceva din "rautatea" alb-albastrilor de altadata, s-au confruntat cu multe nedreptati in ultima vreme, care i-au intarit, nu mai au probleme mari de lot, motiv pentru care Bornescu si ceilalti vor incerca duminica seara sa umfle potul oferit de finantatorul Adrian Mititelu, 50.000 de dolari, in caz de victorie. De fapt, ar fi o victorie de moral, absolut necesara in acest moment de reconstructie a noii Universitati. Si posibila!