Astazi echipa "Monitorul" iese in strada pentru un exercitiu care nu se vrea nici iesit din comun, nici fara precedent. Este un exercitiu normal de comunicare cu galatenii, fie ei cititori constanti sau ocazionali ai cotidianului nostru, fie ei cititori sau necititori de presa... Fiecare dintre ei are macar o problema stringenta si, chiar daca de multe ori are face impresia ca e una izolata, situatia poate fi in realitate cu totul alta. Prin natura meseriei ne intilnim de multe ori cu probleme care tin de vechi frustrari sau de un anumit exagerat spirit critic al celor care ni le semnaleaza... Alteori insa este vorba de probleme reale, pe care ne-am dori mereu sa le putem cunoaste si aborda inainte sa devina nemultumiri violente.

Daca vreti, este un schimb de experienta intre noi, care facem stirile, si dumneavoastra, cei care ne judecati pentru modul in care am facut-o. O discutie degajata despre modul in care evenimentul iesit din comun la care asistati intimplator devine stire de presa sau ajunge sa fie ignorat, despre exigentele pe care ni le impune meseria si cele pe care le-ar dori cititorii. Daca pentru dumneavoastra este la fel de important ca si pentru noi sa gasim acel loc comun in care bunele noastre intentii sa se intilneasca, atunci cu siguranta aveti de ce veni astazi pe Faleza.

Desi asa ar putea parea la prima vedere, nu vom fi doar un grup de indivizi imbracati in tricouri pe care scrie "Monitorul". Drumul de noua ani pe care l-am facut impreuna in presa galateana ne obliga la mai mult. Ne-am dori parca sa ne spuneti mai mult decit atunci cind ne intilnim in fiecare zi. Pe strazi, pe stadion, in fata Primariei sau a Prefecturii, pe holurile Tribunalului sau ale Universitatii sau oriunde altundeva se petrece un eveniment de presa. Despre asteptarile, dezamagirile si implinirile voastre. Lasati-ne sa fim, pentru o zi, cititorii dumneavoastra.

Vara asta se poarta "Monitorul". Nu e doar un slogan, ci o stare de spirit. E modul nostru de a da tonul unei serii de campanii care vor deveni foarte vizibile in urmatoarele luni, in toate zonele orasului. Dar nu vrem sa va spunem prea mult. Parca alt farmec au surprizele...