Mai au sa ne bata pe strada sau sa ne violeze prietenele sau sotiile. Sa ne fure in vazul lumii, sa ne scuipe si sa ne injure. Cam astea ar fi infractiunile care le mai au de facut yankeii, diplomati, soldati sau turisti pe meleagurile romanesti. Ei se ascund imediat dupa fapte, ambasada lor ii protejeaza si nu se supun legilor noastre. Asa a facut si asasinul lui Teo Peter, asa a facut si americanul din jeep-ul lui puternic care a spitalizat o romanca si nici macar nu a bagat in seama politia noastra. La fel a facut si un britanic care ne-a ucis un mare regizor. Si asta pentru ca le merge. Pentru ca se stiu puternici si pentru ca noi suntem si ne comportam ca un stat vasal. Pentru ca ne-am rugat de ei sa ne primeasca sub umbrela lor militara - NATO, pentru ca ne-am rugat sa intram in UE, pentru ca inghitim orice abuz de putere din partea statelor dezvoltate.
Ar fi interesant de vazut cum ar fi procedat Politia americana sau britanica daca vreun slujbas de la ambasadele Romaniei de pe acolo ar fi lovit si accidentat, sau omorat, vreun cetatean de-al lor. Mai mult, daca romanul ar fi incercat sa nu se supuna somatiei politistilor lor. Cred ca risca sa fie si impuscat. Cu siguranta, ar fi fost retinut, indiferent de pozitia sa. Pentru ca asa este corect. Pentru ca legile unei tari trebuie respectate de orice cetatean care locuieste sau este rezident in respectiva tara.
Revenind la noua sfidare pe care o aduce autoritatilor noastre si chiar noua tuturor americanul care a accidentat grav zilele trecute o romanca, putem intui ceea ce va urma.
I s-a intocmit dosar penal, el este probabil deja la el acasa sau este in drum spre casa, iar diplomatii americani vor face toate demersurile necesare pentru ca accidentul sa fie musamalizat, sa fie uitat, iar vinovatul sa ramana imaculat. Bravo lor, ramanem in genunchi, fratilor!