Greu de imaginat o iesire mai penibila si mai nerusinata decat cea a deputatului Anghel Stanciu, legata de noul blestem pe care gripa aviara l-a aruncat asupra noastra! Cu ochii iesiti din orbite, fostul fruntas PRM-ist implora cu un glas apocaliptic, dar si usor gatuit de emotia fireasca a declaratiilor menite sa ramana in istorie, ca poporul sa "nu mai manance puii lui Flutur". De dragul unui efect "de public", unul dintre alesii neamului s-a umplut, in mintea sa, de respectul cuvenit celor care se prapadesc de grija "tarisoarei noastre dragi".
La randul sau, "micul Titulescu" facea o serie de afirmatii grave la adresa ministrului Agriculturii, ascunse parsiv, sub forma unor nedumeriri sau a unor formulari de tipul "se vorbeste ca...". Jurist de profesie, Victor Ponta a stiut cum sa-si formuleze acuzele, pentru a scapa basma curata dintr-un eventual proces in care ar putea fi acuzat de calomnii grave. Ieri-dimineata, el explica intr-o interventie telefonica, la un post de radio, cum ca de fapt nu a dorit decat sa capete clarificarile necesare, pentru ca, nu-i asa, "gura lumii-i sloboda", iar Domnia Sa nu a vrut decat sa afle mai multe despre presupunerea ca domnul Flutur ar fi cunoscut situatia si cu rea-vointa criminala ar fi ascuns tarii adevarul despre situatia de la ferma din Codlea. Cu alte cuvinte, procurorul, considerat ca fiind cea mai varstnica tanara speranta a PSD-ului, il banuia pe actualul ministru de tentativa de genocid, ceea ce reprezinta o presupunere de o gravitate extrema.
Fiind vorba doar despre asa-zise banuieli, eventualul viitor ginere al fostului ministru al Agriculturii nu-si asuma nici o raspundere. Evident ca se naste intrebarea potrivit careia domnul Ponta nu a dorit decat sa arunce cu noroi in cel care a indraznit sa acceada in scaunul detinut, pana la povestea nefericita cu accidentul de vanatoare, de Ilie Sarbu, un personaj de altfel stimabil din foarte multe puncte de vedere.
Cel putin la fel de stimabil ca domnul Gheorghe Flutur, care pana acum s-a dovedit a fi unul dintre cei mai destoinici ministri ai actualului guvern, inclusiv in gestionarea crizei aviare. Evident ca, daca se va dovedi o eventuala vinovatie a acestuia, ministrul va plati cu varf si indesat. Pana atunci insa, trebuie sa functioneze bunul- simt, care sa ne ajute sa privim cu suficienta circumspectie toate caraielile unor "pui de lele", mult prea evident manati in lupta de ordinare interese politicianiste, chiar si in cazul unor situatii cu adevarat grave pentru noi toti.