Pe 23 mai 1998 aparea pe piata primul numar al cotidianului "Monitorul de Galati", editat sub sloganul "Ziarul care sta de vorba cu oamenii". Primul ziar color al galatenilor avea sa cistige imediat interesul cititorilor de presa, poate si pentru ca introducea pe piata galateana un stil nou, care "prindea" la public. Cu un format tabloid, "Monitorul de Galati" s-a pliat rapid pe ceea ce dorea in acel moment cititorul: subiecte "tari" despre personaje din lumea politica si din mediul de afaceri, dar si materiale care tratau subiecte dure din zona infractionala. Era un moment propice pentru astfel de subiecte, dat fiind faptul ca legislatia era firava, alunecoasa si permisiva, iar populatia era avida de senzational.

Usor-usor galatenii au inceput sa guste mai putin subiectele de scandal. Explicatia: viata lor devenea din ce in ce mai complexa, lumea era in permanenta miscare si schimbare, iar lipsa de informatie din zona asa-zis utilitara te poate costa mai mult decit crezi. Cu ceva eforturi s-a schimbat si stilul ziarului. Acesta a devenit mult mai serios, tratind subiectele in asa fel incit cititorul sa obtina, daca nu toata informatia referitoare la o problema, macar datele esentiale legate de aceasta si de modul in care poate sa o rezolve. Ziarul s-a aplecat mai mult asupra aspectelor sociale (evitind totusi sa "se inece" in marea de scandal care ne inconjoara) si asupra celor economice, devenind un ziar "Desprins din viata ta".

Asa ne gaseste ziarul cu numarul 2738. Cel de astazi, care este un ziar obisnuit. Ce il deosebeste de cele de dinaintea lui il reprezinta faptul ca este primul numar din cel de-al zecelea an de existenta. Incepind de astazi, practic, intram intr-o noua etapa. Una in care ne propunem sa ne apropiem si mai mult de galateni, punindu-ne in slujba lor toata priceperea si toate cunostintele noastre. Vom fi mai des in contact cu galatenii si vom incerca sa ne implicam in rezolvarea problemelor de care se lovesc. Relatia noastra cu cei care ne citesc va fi tot mai strinsa, iar acest lucru va fi foarte vizibil.

Incet, dar sigur, societatea romaneasca se schimba, fie ca vrem sau ca nu vrem. Dar nu trebuie sa ne sperie pentru ca asta inseamna sa mergi inainte. Noi vom incerca sa facem mai usoara trecerea la un nou tip de societate, una in care nimeni nu este surd si orb fata de ceea ce se intimpla in jurul sau. Tocmai de aceea ziarul nostru intra astazi intr-o noua etapa. Va invitam sa ne fiti alaturi la fel ca pina acum. Ba chiar mai mult.