De fiecare data cand se maresc preturile se spune ca salariile nu pot tine pasul cu acestea pe motiv ca bugetul nu poate suporta un astfel de efort financiar. Chiar daca salariul este pretul fortei de munca, politicienii nostri inca ne mai arunca praf in ochi, doar-doar n-om vedea ce aranjamente fac ei pe la varf. A venit, apoi, un alt om politic care ne-a sugerat sa economisim energia termica daca vrem sa nu platim mai mult. Asta ne aduce aminte de epoca ceausista cand eram indemnati sa mai punem o haina in plus pe noi pentru a trece de iarna geroasa.
Dar cele doua teme mentionate mai sus palesc, la propriu, in fata unei previziuni cutremuratoare, asta daca nu gresesc meteorologii. Se anunta canicula si seceta in urmatoarele saptamani.
De aproape doua decenii ne luptam iarna cu zapezile, iar vara, cu seceta! Si ne tot miram!! Ne uimeste canicula, dar nu facem nimic. Nu am fost in stare sa punem la punct un sistem de irigatii la nivel national. Si la ce ar fi bun!? Sa scada comisioanele intermediarilor care aranjeaza importurile de grau din statele cu o administrare mai inteligenta? Nu, asta nu este pe placul smecherilor!
Vom ramane sa ne plangem de mila si in aceasta vara. La buletinele de stiri, televiziunile vor difuza informatii cu oameni lesinati pe strada, se vor face transmisiuni in direct de pe malul marii sau de o margine de piscina, locuri care vor fi considerate refugii din calea soarelui. Dar, bronzati si incinsi bine de vara fierbinte, v-om face foamea la iarna. Si cand te gandesti ca Romania stabilea pretul graului pe aici, prin Europa...