Simbata ministrul justitiei a declarat ca se fac presiuni asupra ei, mediatice si de la diverse grupuri de interese. Doamna Monica Macovei, inainte de a fi ministru, a fost un membru marcant al societatii civile, procesele in care i-a aparat pe ziaristi cit si cartile scrise despre cum se pot apara ziaristii in instanta convingindu-i pe pesedisti sa nu ne mai dea in judecata pentru toate fleacurile.
Dar eu tot am fost surprins ca doamna ministru a constatat ca e supusa la presiuni, era normal la cite golanii s-au facut in Romania, ca ministrul justitiei sa fie tinta unor atacuri de tot felul. Deranjanta este insa formularea asta generala, care de la Basescu vine, cu grupurile de presiune, care au interese obscure, dar nu va putem spune cine sint. Astea cu faptul ca sint rapoarte secrete dupa mine sint povesti de adormit copii. Ce era asa secret ca Tariceanu s-a intilnit cu Patriciu si cu nu mai stiu cine? Tot in week-end, normal. Ce mare secret era ca ziaristul care l-a sunat pe Basescu era Rosca Stanescu. Si asta tot in week-end s-a intimplat, ca asa vad ca apar amenintarile astea, la sfirsit de saptamina si prin crisme.
Eu chiar sint curios cine sint grupurile astea de presiune si ce vor, iar ca cetatean roman chiar am dreptul sa stiu. De cind e secret ce fac aia care vor sa faca afaceri veroase cu guvernantii sau sa influenteze ministrii si altele asemenea? Vreau sa stiu cum ii cheama, ce vor si ce sanse au sa reuseasca. Asta daca nu cumva au rezolvat tot ce ii interesa.
Pentru ca pina nu aflam ce e cu grupurile astea de interese, eu le tratez ca pe niste fantome, un fel de aratat pisica, asta se intimpla de fapt, politicienii isi trimit mesaje de amenintare prin intermediul mass-media. Toti povestesc de grupuri de interese, dar nu pomenesc nimic altceva. S-a gasit sperietoarea si in jocul asta sint folosite si serviciile secrete, ca sa poata ramine totul nespus. Vine din cind in cind presedintele si spune ca o sa ceara desecretizarea unor documente si o sa vedem noi atunci si mai ales Tariceanu o sa vada, daca nu se cuminteste. De fapt o sa fie scoase rapoartele de la secret peste vreo 40 de ani si o sa vedem atunci sa sint o gramada de informatii luate din diverse ziare, doar ca sint mai prost scrise.