Cand ai in Oltenia jucatori precum Oblemenco, Stefanescu, Balaci, Lung, Crisan Ungureanu, Camataru, Ticleanu, Gica Popescu, Gica Craioveanu si sa ma ierte celelalte nume mari ale Craiovei Maxima pe care le-am uitat, te miri cum de nu este Bania capitala fotbalului romanesc. Dar, daca stai bine si te gandesti, iti dai repede seama de ce: fotbalul nu se mai joaca pentru glorie, ci pe bani, iar banii sunt mai multi in alte parti decat intre Olt si Jiu. Daca nu ai cascavalul, trebuie sa ai o retorica de ultras ca sa atati spiritele, altfel nu se poate da un raspuns mai marilor si mai bogatilor din Bucuresti. Asa a aparut pe firmament alde Adrian Mititelu, un intreprinzator local sarit direct de pe gradenele "Centralului" in Mercedesul de patron, care, ca un politruc atata spiritele doar-doar s-o prinde ceva iar el va imbraca haina de eliberator al Olteniei de sub dominatie bucuresteana, mizand pe ura nutrita de sudicii cu sange fierbinte pentru capitala.
Din pacate, Mititelu(l) cu bani de se da patron incepe sa-si faca o gasca tot mai guraliva, formata din fosti jucatori ai Craiovei, dar care, pentru un ban in plus si in lipsa de alta ocupatie, se dau pitbulli cand sunt de fapt mici pekinezi, simtind mana stapanului cum ii mangaie intre urechi. Si nu oricand, ci exact inaintea unui meci de insemnatate pentru fotbalul nostru, asa cum este Craiova - Steaua, cat sa irite chiar si Oltenia. Ca sa fim sinceri si deschisi, nimeni nu mai este atat de naivi incat sa creada ca toti oltenii si-ar da viata pentru Universitatea. In Oltenia sunt si stelisti, si dinamovisti, si rapidisti.
"Steaua se lauda cu un palmares fals, furat! Din cele 23 de titluri ale ei nu stiu daca macar jumatate au fost obtinute pe drept. Cele patru campionate cattigate de Craiova sunt mai valoroase decat toate cele obtinute de Steaua", a afirmat un oarecare fost fotbalist, pe numele lui Silvian Cristescu, culmea in ziarul lui Mititelu, Editie Speciala. Cine-i Silvian Cristescu? Greu de dat un raspuns, analele fotbalului romanesc negasindu-i fostului vicepresedinte care batea ziaristii la terenul de antrenament al "Stiintei" si care, in 2002, imbraca tricoul ros-albastru si in niciun caz ca era fan al echipei din Ghencea ci cu siguranta pentru verzisorii pe care i-a castigat acolo.
Cand Cristescu va sti cine a castigat pentru Craiova cele patru titluri si cand ne va spune si noua ce a insemnat el pentru fotbalul romanesc, ori cat de alba a fost painea mancata la Steaua si Dinamo, atunci ii vom da voie sa deschida gura si sa faca aprecieri asupra corectitudinii. Pana atunci, silenzio ratane!