La sedinta de Consiliu Judetean unde se va alege noul presedinte, exista deocamdata doi candidati, liberalul Gelu Ciubotaru si proaspat eliberatul din functie Constantin Contac. Din ce se aude pe la partide se va proceda cam asa: consilierilor liberali si pedisti li s-a spus sa puna stampila pe Ciubotaru si dupa aia sa faca poza la buletinul de vot, ca sa arate la sefi dovada. Pe de alta parte, pesedistii se pare ca vor sa boicoteze sedinta ca sa mai lungeasca un pic treaba. Si ca sa fie sigur ca nici un consilier PSD nu va merge la sedinta, toti vor fi convocati undeva, intr-o alta locatie, unde nu stiu ce vor face, se vor plictisi impreuna.
Nici nu stiu daca sa rid sau sa ma apuc cu miinile de cap. Va dati seama ce incredere au unii in altii politicienii, chiar daca sint colegi de partid. Vorbe ca incredere, cuvintul dat si alte asemenea nu au nici un rost si nici o noima in lumea lor. Si noi ne miram ca spun ca scriem la comanda. Pai in lumea lor de comploturi si conspiratii rurale, e logic sa creada ca toata lumea traieste asa.
Asta pe linga comedia cu alegerile, cu oamenii de calitate pe care fiecare partid i-a pus pe liste. Pentru ca dupa cum vedeti, oamenii nu conteaza. Votul asta ar trebui sa fie secret, dupa cum ii dicteaza contiinta fiecarui consilier, nu cum vor sefii de partid. Deci consilierii sint ceea ce povesteam noi de atita timp, niste marionete care ridica mina dupa cum le spune seful. Nu doar cei judeteni, si cei locali si parlamentarii. Si pe deasupra nu au incredere nici cit negru sub unghie unii in altii, votul o fi secret, dar tre i sa demonstrezi la partid cum ai votat, altfel te-ai ars.
Vai de capul lor, sint de compatimit oamenii astia care ne conduc. Pentru ca stiu ei ceva sefii de procedeaza asa. Iar de ce se tem putem ghici. Pe de o parte or mai fi pesedisti care vor sa treaca la putere, iar de partea cealalta or fi descoperit aia niste aliantisti care, daca le scapa Contac un ban gramada, or sa il voteze si pe ciinele lui Contac, nu numai pe el. Pentru ca daca nu ar fi asa ceva, votul ar fi normal, cum ar trebui sa fie intr-o tara normala. Peste tot politicienii spun dupa o discutie "mi-ai schimbat convingerile, dar nu imi poti schimba votul ". Constiinta si politica tind sa fie doua chestii care nu mai au nici o tangenta.
Anul trecut, liberalul Gelu Ciubotaru, acelasi care candideaza acum la presedinte de CJ, a fost dat afara din partid pentru ca era banuit ca l-ar fi votat in sedinta de consiliu local pe Florin Egner ca vice-primar. Ce s-ar fi intimplat oare daca la auzul acestei acuzatii, ar fi spus atunci Ciubotaru in fata sefilor de la sediul liberal "Va dau cuvintul meu ca nu il voi vota pe Egner "? Probabil ar fi izbucnit in ris cu totii.