Cu exceptia celor care o practica, politica nu se bucura de un renume prea bun in randul cetatenilor. Cea mai uzitata formula este cea conform careia este comparata cu o femeie de moravuri usoare, ca sa nu spunem curva de-a dreptul. Pe meleaguri dambovitene, avem in aceste zile ocazia sa constatam ca este chiar o "persoana" imputita bine, daca se poate spune asa.
"Razboiul gunoaielor" pornit intre Andrei Chiliman si Razvan Murgeanu, de altfel unii dintre putinii politicieni cu aspect si replici civilizate, i-a pus insa pe locuitorii Sectorului 1 al Capitalei intr-o situatie imposibila. Este greu de apreciat de partea cui se afla dreptatea si acest lucru este poate mai putin important intr-o ecuatie urat mirositoare. Pe de o parte, Andrei Chiliman sustine ca salariatii de la REBU au imprastiat gunoaiele pe strazi, in semn de protest fata de decizia sa de a rezilia contractul cu firma la care sunt angajati, care apartine lui Mircea Raicu, membru important al PD, care ar pierde, lunar, prin decizia sa circa un milion de dolari.
De partea cealalta, domnul Raicu a negat faptul ca angajatii companiei ar fi aruncat gunoi in locuri nepermise, ba mai mult, ca una dintre firmele alese de domnul Chiliman pentru a se ocupa de activitatea cu pricina percepe tarife mai mari pentru prestatiile sale. Prin glasul viceprimarului Capitalei Razvan Murgeanu aflam chiar ca acestea nu ar avea autorizatia necesara si ca le va amenda drastic daca vor indrazni sa ridice gunoaiele din sectorul pastorit de domnul Chiliman.
Ca de obicei, din disputele politice, cel mai prost pica cetateanul de rand, cel care este silit sa suporte miasmele cumplite ale gunoaielor, care, mai ales in zilele caniculare, emana mirosuri greu de suportat. Cum-necum, aceasta galceva dintre cele doua partide care au alcatuit candva o alianta in care multi si-au pus mari sperante demonstreaza ca, atunci cand avem de-a face cu dispute politice, trebuie neaparat sa avem la indemana o batista pentru a ne acoperi nasurile, pentru ca, ce s-o mai lungim, put ingrozitor. De data asta la modul propriu.