Oare ii mai crede cineva?

Sunt politicianul vietii mele... unul prost... si imi dau seama de asta cand vine data scadenta a tuturor facturilor. Ma duc la administratie. Sunt imbracat la 4 ace sa fac impresie. Am sloganul pregatit. Si lista cu promisiuni bine memorata. Dau cu ochii de doamna administrator. E la fel de rece ca si caloriferul debransat care zace in coltul camerei. E timpul pentru politica, imi zic. "Ma angajez sa rezolv problema intretinerii! Ma voi implica in tot ceea ce presupune asta: apa, caldura, gaze. Impreuna putem face o lume mai buna! Va cer doar sa aveti incredere in mine!". Sunt mandru si, cel mai important, sunt sincer! Bravo! Dar nu bravo... e un esec, un fiasco. Doamna administrator, de neclintit: "Ai 9 milioane... cand platesti? Suntem in pericol sa ne taie apa!"

Am incercat si la lumina, iar la piata sunt bruscat pentru parada mea. Politica nu e de mine. Imi mutilez buzunarul si stomacul si platesc... platesc tot, caci trebuie sa prind alegerile si multi se bazeaza pe votul meu... nu pot ceda acum... as lasa balta multi dintre cei ce nazuiesc la un fotoliu mult mai confortabil decat orice a vazut fundul meu vreodata.

Oare ei cred ca ii mai crede cineva?

Ma intorc de la piata cu sacosa bufanta pentru continutul ei si panourile imi racnesc in ureche, maxime adaptate la extrem, iar fetele de pe stalpi bufnesc in ras cand trec pe langa ele. E un circ total si eu sunt clovnul. E ziua marii reprezentatii. Mi se acorda in sfarsit atentie. Si nu imi este teama caci orice prestatie este ovationata. Ii distrez. Am ajuns in sfarsit de ras. Existenta mea e apreciata; pacat, insa, ca voi fi iarasi dat uitarii cand spectacolul ia sfarsit. Dar nu mi-e teama, cariera mea va rezista si spectacolului asta si vom rade unii de altii spre deliciul publicului pe care l-am ales.

Eu nu mai cred nimic.

Promisiuni cu termen de valabilitate expirat pentru probleme nemuritoare. Votul meu nu va face nicio diferenta in viata mea. Acelasi viitor imi este rezervat indiferent de figurile ferchezuite ce parasesc victorioase obscuritatea din care si-au facut aparitia. Nu votez. Nu mai visez. Muncesc zilnic pentru a prinde urmatoarele alegeri si a-mi exercita dreptul de a-i ignora.