Liberalii galateni sint mindri ca seful lor, Victor Paul Dobre, a urcat pe iahtul de lux rezervat doar celor care ocupa un fotoliu important in structura de conducere de la nivel central a PNL. Acum judetul nostru are un om in anturajul select al premierului Calin Popescu Tariceanu. Si din acest motiv se poate spune ca PNL, filiala Galati, este cea mai puternica organizatie politica de pe malul Dunarii.

Trebuie sa fim cinstiti si sa recunoastem ca liberalii galateni au inregistrat un mare succes. Exista totusi si o parte nasoala in toata aceasta poveste. Nu multi liberali din judetul nostru ar baga mina in foc ca PNL se afla pe drumul cel mai bun in ceea ce priveste alegerile electorale ce vor marca urmatorii doi ani. Daca lucrurile vor merge prost, cei care acum se bucura ca au ajuns in echipa lui Tariceanu vor avea foarte mult de suferit pentru ca vor fi primii sacrificati. Urmatoarea echipa de la conducerea formatiunii ar avea cu siguranta grija sa faca un model din executarea politica a celor care l-au sustinut pe actualul sef al Guvernului, care e atacat din foarte multe directii.

In ceea ce priveste organizatia liberala locala, penelistii circotasi sustin ca alegerea lui Victor Paul Dobre in functia de vicepresedinte national al PNL nu rezolva problema constituita de numarul mic de oameni cu sanse reale de a cistiga o lupta cu politicieni precum Eugen Durbaca, Dumitru Nicolae sau Andrei Lisinschi.

Aceleasi voci critice spun ca cei care conduc organizatia de la Galati a Partidului Liberal nu s-au ingrijit nici o clipa sa scoata in prima linie a politicii locale mai multi oameni capabili sa realizeze ceva la alegerile parlamentare si europarlamentare.

In fine, una peste alta, penelistii galateni cu picioarele pe pamint se tem ca nu cumva iahtul select pe care s-a urcat Dobre sa fie de fapt o varianta autohtona a Titanicului. Daca lucrurile vor sta in acest fel, intreaga organizatie penelista locala va avea multi ani de suferit.

Valuri de sampanie curg in organizatia locala a Partidului National Liberal. Penelistii cu singe galatean sint mindri de marea realizare a lui Dobre. Cu toate aceste, mai sint si politicieni liberali care se tem ca, daca Tariceanu va fi dovedit de Stolojan si Tariceanu, organizatia liberala din judetul nostru ar putea avea extrem de mult de suferit. Ramine de vazut daca nu cumva filmul Titanic va avea in viitorul foarte apropiat si o varianta liberala.