Pina la eliminarea lui Trabzonspor de catre Otelul in finala Cupei Intertoto nu cred ca orasul nostru s-a remarcat cu ceva pozitiv in acest an, decit poate cu rezultatele foarte bune ale elevilor la olimpiadele nationale.

Un coleg din redactie glumea spunind ca cele doua victorii ale "otelarilor" in fata echipei din Trabzon au facut ca "zestrea" moldovenilor sa ajunga la 50 de victorii (numarindu-le si pe cele 48 ale lui Stefan cel Mare). In ciuda glumei destul de reusite eu cred ca eliminarea turcilor este doar prima victorie, primul succes european cu adevarat important pentru "Otelul".

Consider ca eliminarea unei echipe care vinde si cumpara jucatori cu 3-4 milioane de euro reprezinta primul succes european pentru echipa de la Dunare. Otelul a mai jucat cu Juventus Torino, dar a fost eliminata destul de usor, iar cum imi place sa cred, o infringere este doar o infringere. In plus Otelul nu a eliminat pe nimeni ca sa ajunga sa joace cu Juve, nu a facut decit sa astepte tragerea la sorti.

Cit despre aventurile europene ale generatiei lui Vali Stefan, mai bine sa nu ne amintim, pentru ca, chiar daca galatenii faceau furori in campionatul intern, afara se prezentau ca niste mielusei si erau eliminati si de echipe mai slabe decit cea construita de Simionas si mult mai "neputincioase financiar" decit Trabzonspor.

Nici nu cad in extrema cealalta sa cred ca Otelul a eliminat o echipa mare, insa ma bucur ca galatenii au avut tupeul sa lupte de la egal la egal cu turcii si, mai mult, nu s-au multumit doar cu victoria la limita din tur, ci au mers mai departe si au obtinut calificarea pe pamint otoman.

Asadar victoria de simbata este prima din palmaresul important al Otelului si al celor doi oameni care conduc echipa in acest moment.

Petre Grigoras si Marius Stan au obtinut un succes care conteaza, oare vor sti sa profite de el astfel incit sa confirme zicala care spune ca "succesele atrag succese" sau totul este o intimplare? Eu, sincer, am inceput sa cred in prima varianta, acum insa trebuie sa fiu si convins.