M-am saturat de afirmatiile pe care unii le fac in dorul lelii, de procente care nu spun nimic, dar mai ales de starea de confuzie care domneste, la acest moment, cu aceste "mutatii" guvernamentale. Recunosc cinstit ca, daca as fi pusa sa votez acum, as spune cinstit ca nu am ce si nici pe cine sa aleg. Asta pentru ca nici un nume pus la bataie, care circula acum prin sondaje, nu-mi inspira incredere.

Daca in 2004 lumea a iesit sa voteze pentru a scapa de un partid care se intinsese prea mult peste tara, acum, daca am fi pusi sa gasim o motivatie pentru a merge la urne, ma tem ca n-am gasi-o. De fapt sanctiunea cea mai mare care le-ar putea fi data ar fi un vot de blam. O rascoala a electoratului care sa demonstreze ca vrea sa aleaga, dar nu are pe cine. E trist ca am ajuns in situatia aceasta de a avea o mare de oameni din care sa selectam pe cineva si sa realizam ca nici unul dintre acestia nu trezeste incredere.

Fiecare dintre cei pusi pe tapetul politic are cite ceva la activ. Fiecare se poate "lauda" cu cite o "pozna" care i-a innegrit "cazierul". Iar cei care nu au asa ceva nu vor sa iasa in fata. Si atunci eu, "cetateanul turmentat", care are chipurile de unde alege, "eu, zic, cu cine votez?!". Ce-om fi facut noi, romanii, de ne-am ales cu asemenea "podoabe" atirnate de git?

M-am saturat de un comandant de nava care trateaza tara ca pe propriul echipaj. Mereu in alerta, mereu pus pe harta si pe scandal, de parca ar avea ceva de impartit cu fiecare dintre noi, omul din fruntea tarii a imprimat un ritm alert acestor timpuri. Tot atitudinea lui a dat friu liber agitatilor care abia asteptau un pic de teren pe care sa se desfasoare.

Si uite-asa a mai aparut un scandal, o afirmatie care nu-si are acoperirea in realitate, dar, pina sa se descopere, omul a ramas cu obrazul patat. Pentru ca al nostru consumator de informatie citeste cu nesat o informatie de prima pagina in care un personaj cunoscut calca strimb. La fel de adevarat este ca acelasi consumator nu va mai avea acelasi apetit pentru o dezmintire data intr-un colt de pagina.

Asta este realitatea romaneasca, o scena pe care se perinda multi actori care nu prea stiu sa joace, in schimb avem parte de un regizor care stie sa minuiasca tot ce a primit atunci cind a intrat in marele teatru.