Pai de aia ne-a bagat el, dom'ne, cu capul in democratia bolsevica si ne-a invatat ca "valorile Partidului Comunist” nu se pierd, ci se transforma!? Pai de aia, dom'ne, ne-a facut el copiii lui hamesiti "de dupa decembrie '89”?! Sa ii facem acum dosar penal!?
"E o rusine! Minerii au venit atunci in Bucuresti pentru a restabili ordinea” - asta a apucat sa spuna Iliescu dupa ce a aflat ca i s-a facut dosar penal pentru acuzatii de instigare la omor, distrugere, etc in cazul "13 - 15 iunie”. Nu intamplator am revazut cu foarte putina vreme in urma un film realizat de Stere Gulea, film in care erau redate punctual evenimentele de atunci. Pentru ca am avut marele noroc ca in vremurile respective sa fiu suficient de mic pentru a nu realiza pe deplin ce se intampla in Piata Universitatii, pot privi acum cu luciditate si maxima incredere in deplinatatea facultatilor mele mintale si pot trage chiar concluzii. Exista vinovati, dar aceia nu sunt hipiotii dezlantuiti care ii ascultau ca prostii pe Florin Iaru, Andrei Plesu, Doina Cornea si Vali Sterian. In fond, lor le-a fost tabacita pielea. Vinovati sunt cei care au comandat un final scarbos pentru a strivi pistilul fragilei si fragmentatei democratii din Romania "de dupa decembrie '89”. Poate ca se urmarea reformarea PCR...
Imagini terifiante: niste jegosi bateau cu sete femei insarcinate si pensionari cu basca. Apoi Iliescu, in camasa cu maneca scurta, plasat pe o scena de la Romexpo, multumea ortacilor ca l-au ajutat sa puna capat huliganismelor din Bucuresti si pentru ca au plantat panselute.
Cativa oameni au murit si multi altii au fost raniti. Panselutele minerilor s-au uscat; in plus, hectare de panselute nu fac atat cat o lingura de coliva pe care parintii celor morti atunci o poarta de acasa la cimitir.
E, intr-adevar, o rusine. Si nu e cea mai mare...