De marti incoace, Romania se uita buimaca la televizor si nu poate pricepe cum de un om, pe numele lui Gigi Becali, poate calca totul in picioare si nu i se intampla nimic. Ma gandesc in fel si chip si nu realizez ca nu-l bate Dumnezeu, ci tot de el are grija. Tot pe el il imbuiba, tot lui ii este bine, in vreme ce altii sufera.
A intrat cu bocancii plini de cacareze de oaie direct in loja celui mai mare si mai galonat club din Romania, Steaua, calcandu-i in picioare, prin deciziile total anapoda si neinspirate pe care le ia, istoria, palmaresul tot, tot, tot. L-a umilit public pe cel mai mare fotbalist roman care a existat, Gica Hagi, care, culmea, ii este si nas, a continuat cu Mutu, pe care l-a blestemat diavolesc desi si a facut poteci pana la Muntele Athos si continua cu Lacatus. Omul care se confunda, din 1983 pana in prezent, cu istoria Stelei, "Fiara" care a muscat din adversar pentru a aduce glorie ros-albastrilor, acel frumos nebun adulat de tribune prin devotamentul pentru Steaua.
Iar el, Gigi Becali, improasca in continuare cu noroi in dreapta si-n stanga fara a fi pus la punct de cineva. Cine-l contesta, si-o ia, de la sutele de gorile pe care le are in solda si care-l ajuta sa duca prostia la rang de lege. Asta e omul care vrea sa conduca Romania, care vrea sa vorbeasca de la aceesti tribuna a parlamentului de unde au cuvantat Bratienii, Iorga sau Titulescu? Lui nu-i pasa, dar noua da. Bietul om e sarac cu duhul - urmasii urmasilor mei or sa stie ca Gigi a avut 9 la matematica in liceu -, darpentru el conteaza ca are bani pe care-i intoarce cu lopata. Iar in societatea noastra, banul primeaza si io-te-l pe Gigi cel falnic cum se impauneaza cand trece printre oameni aruncand cu sutele de euro pentru a-si arata marinimia.
Dar... de unde nu e nici Dumnezeu nu cere si oricati bani ar avea tot nu ar putea dovedi ca este om cu adevarat. Iar sanctiunea care cu siguranta o va primi la 30 noiembrie, cand va constata ca nici Ferentariul sau mai stiu eu ce colegiu din flamandul sectorul 5 se va prezenta (sau nu) la urne. Pentru ca cei care voteaza altfel decat isi doreste el nu au cum sa fie dibuiti de gorile si pedepsiti.