Sunt tot mai multe voci (de prin culise) care vin si anunta ca nu este exclusa o alianta postelectorala intre PD-L si PNL. D.A., o refacere a defunctei aliante. Anunturile, facute din partea democrat-liberalilor, vin ca nuca in perete dupa cativa ani de sicane intre presedintele Basescu, sustinut direct de pedelisti, si premierul Tariceanu, cu arcasii in spate. Nu am curajul sa spun ca nu se va realiza o astfel de intelegere, mai ales din cauza, nu datorita, evolutiei mediului politic din Romania postrevolutionara.
Dar pana la a putea negocia formarea unei majoritati in Parlament, daca si numai daca asta va iesi din urne, trebuie sa vedem de ce se fac astfel de afirmatii. In conditiile unui reviriment social-democrat, portocaliii trimit mesaje electoratului anti-PSD ca ei vor merge cu liberalii umar la umar, sperand sa mai obtina ceva capital electoral. Pe de alta parte, asemenea anunturi urmaresc destabilizarea posibilei intelegeri post-electorale PSD-PC-PNL. Oamenii din partidul condus de Emil Boc incearca sa-i "faca" pe pesedisti sa nu mai fie atat de convinsi de pactul cu liberalii. In momentul in care PSD se va lansa in atacuri la adresa tuturor, castigatorul va fi PD-L pe ideea ca, uite, si astia se cearta inainte de ajunge la ciolan.
Argumentul fatis al posibilei viitoare aliante democrato-liberale este acela al apropierii doctrinare (sic!), dupa spusele senatorului Arion, si al intaririi componentei liberale din cadrul PD-L, dupa cum sustine Valeriu Stoica.
Dincolo de mesajele care pot fi interpretate in fel si chip, sa ne intoarcem la posibilul scenariu anuntat. Presedintele va numi un premier din cadrul PD-L, partid care va obtine mai multe voturi comparativ cu PNL, (mai ales prin certa alianta cu sfaramatul PRM si fotbalistii din PNG) se va instala Guvernul, iar la scurt timp se vor relua scandalurile. Apoi, pentru ca urmeaza prezidentialele, iar Base nu poate sa apara in fata electoratului sustinut de Vadim si Becali, PD-L ar putea s-o coteasca din nou catre refacerea aliantei D.A. chiar daca pana acum a spus N.U.
Insa pe noi, pe cei multi, mai mult sau mai putin culti, ce ne-ar putea convinge ca al doilea mariaj intre PD-L si PNL va fi unul mai fericit!?