Ministrul liberal Paul Pacuraru, ultimul venit pe lista celor ce urmeaza a fi audiati de DNA, poate deveni "o piatra tare" pentru institutia condusa de, aparent, blajinul Daniel Morar. Spre deosebire de ceilalti actuali sau fosti demnitari, care au fost sau vor fi chemati "sa dea cu subsemnatul" la DNA, domnul Pacuraru nu are, in perceptia publica, imaginea unei persoane coruptibile. Poate la aceasta au contribuit aparitiile sale publice legate de problemele specifice postului sau, situatii in care domnul Pacuraru s-a ferit, pe cat a fost posibil, in a acuza in stanga si-n dreapta fostii guvernanti pentru eventualele greseli din domeniul pe care, pana una-alta, il mai pastoreste.
Spre deosebire de cei perceputi ca fiind mari corupti, cum este cazul domnilor Adrian Nastase, Miron Mitrea, Dan Ioan Popescu sau al celor banuiti ca ar fi simpli catei care se trezesc latrand atunci cand sunt asmutiti, cum este cazul junelui ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, domnul Paul Pacuraru are o imagine mult mai putin maculata. Este drept ca Domnia Sa "nu se bucura", inca, vorba presedintelui Basescu, de statutul de "acuzat".
In emisiunea domnului Robert Turcescu de aseara, Paul Pacuraru a marturisit ca totusi s-au facut niste presiuni asupra sa din partea domnului Dan Ilie Morega pentru angajarea unor persoane in sistemul pe care il conduce. Nu stim care or fi fost discutiile respective. Poate ca domnul Morega, unul dintre cei mai contestati membri ai PNL, are dovezi concludente in ce priveste mituirea domnului Pacuraru. Daca este asa, vom avea parte de o mare dezamagire, pe care nu am mai intalnit-o de la cazul doamnei Mona Musca, dovedita de CNSAS ca a facut, chiar daca intr-o forma "blanda", politie politica.
Daca insa eventuala mituire a domnului Pacuraru nu se adevereste, atunci DNA va avea mari probleme de credibilitate, ca sa nu spunem ca va intra de-a binelea in rahat, dand apa la moara celor, nu putini, care sustin ca este vorba doar despre un organism "ghidonat" de la Cotroceni, prin care domnul Basescu nu doreste decat sa-si infunde dusmanii politici.