Nu cred sa fi trait o stare de perplexitate mai mare decat aceea din timpul emisiunii lui Marius Tuca in care ne-au fost prezentati patru dintre candidatii la Primaria Capitalei! Poporul asta ori este blestemat, ori e, cu adevarat, victima unor conspiratii oculte, pentru ca, din nou, ca si la alte alegeri (cum ar fi cele prezidentiale), suntem obligati sa alegem cel mai bun rau dintre rele!
Cei patru candidati s-au intrecut in glume proaste facute unul la adresa celuilalt, au elucubrat programe fanteziste de reabilitare a Capitalei si s-au tachinat pe tema notelor din scoala, pe care le-au obtinut fiecare in parte. Nici unul n-a fost mai breaz. Unul a avut cinci pe linie, altul a mai avut cate un sase si cate o nota mai buna la disciplina sport. Nici candidatul, asa-zis independent, nu sta mai bine. Acum vreo cativa ani, tot in emisiunea realizatorului Tuca, a fost interpelat de un telespectator, care l-a pus la punct si i-a recomandat, drept carte de capatai, gramatica limbii romane. In fine, candidatul care reprezinta oamenii de la bloc, asa cum ii place lui sa spuna, a incercat sa ne convinga ca, dupa ce s-a facut de ras ca manager in fruntea unei importante regii, poate sa-i conduca mai cu spor pe locuitorii cetatii lui Bucur. Este adevarat ca teoriile despre revolutii demonstreaza ca, dupa astfel de miscari, apar la suprafata valuri de oportunisti, de oameni fara capatai, fara jena si rusine, fara constiinta bunului-simt si a penibilului. Dar credeam ca aceasta scara a valorilor trebuia sa se fi reasezat. Au trecut 15 ani (sigur, ar mai trebui cinci pentru a ne incadra in termenii “prorocului“), asteptam ca acest popor, oamenii acestei Capitale sa aiba sansa sa poata alege candidati valorosi, care se intrec in programe si idei, care au habar de adevaratele lip-suri si prioritati, nu sa trebuiasca sa puna stampila pe unul dintre cativa fosti corigenti, cu note scazute la purtare. Din pacate, astfel de oameni sunt promovati chiar de unele elite.
Cu alte cuvinte, parinti - nu va mai certati copiii pentru notele proaste primite la scoala! Sansa lor de mai tarziu de a candida la Primaria Capitalei ramane perfect valabila.