O alianta interesanta, care asigura succesul la alegerile parlamentare uninominale. Aceiasi parlamentari de pana acum, anchetati de DNA, dati exemplu la "asa nu ", impreuna cu femeile pe care le-au scos in fata si le-au facut cunoscute pentru "calitatile" lor si ziaristii pe care i-au cooptat in partid, fie pentru merite deosebite in laudarea partidului, fie ca o mita pentru a nu scrie de rau in campania electorala. Astfel de candidati am avut la acest vot uninominal. Oamenii proaspeti erau, de fapt, oameni cu o notorietate obtinuta fie cu nurii, fie cu stiloul pe hartie. Nu se includ aici artistii, care s-a vazut ca nu au avut succes. Ci doar cei care se pricep sa manipuleze, sa ofere alegatorilor ceea ce vor si sa le lase impresia ca ei aleg.
Luati listele cu castigatorii din fiecare judet. Veti gasi dinozaurii, care i-au umplut de cadouri pe votanti, cateva dive politicianiste, care au cucerit prin farmecul lor, coroborat cu ciocolata cu poza lor pe ea, dar si 2 sau 3 ziaristi, care au cerut votul multimii din prisma a ceea ce au scris ei in ultimii ani. Nu ma refer la ziaristii de rand, care au facut teren si anchete, ci la editorialisti si directori de ziare care au negociat ani la rand cu puterea ori cu opozitia. Iar acum a venit si vremea rasplatei.
Au mai fost si "iepurii", cei scosi la inaintare, care nu trebuiau votati si care au asigurat succesul celorlalti.
Cei care cred ca rezultatele votului de la 30 noiembrie au fost vointa poporului se inseala. A fost succesul mutor ani de pregatire, de negocieri si de manipulare.