Dupa mai multe saptamini de pregatiri pensionarii galateni vor protesta pe strazile Capitalei. Numarul lor nu va fi insa atit de mare pe cit se asteptau organizatorii evenimentului. Desi nu cu mult timp in urma mai multe organizatii de pensionari din zona Moldovei au anuntat ca vor sa mearga sa picheteze Guvernul, Parlamentul si tot ce mai inseamna institutie de stat, numarul participantilor s-a redus cu fiecare zi care a trecut.

Cu siguranta vor fi pe strazile Capitalei citeva sute de oameni care vor striga &#"Jos Guvernul”, dar nu vor fi toti cei care sufera din cauza faptului ca au venituri foarte mici. Poate ca acest tip de atitudine a facut ca alesii neamului sa nu-i prea bage in seama pe cei care nu au cu ce sa-si cumpere medicamente si mincare. Nu vom vorbi insa despre acest subiect acum.

Partidele politice din Opozitie ar trebui sa profite de acest moment pentru a rasturna Guvenul. In acest fel dusmanii Puterii ar putea discredita atit Partidul Democrat, cit si pe liderul sau din umbra, Traian Basescu.

Mai exact pesedistii, conservatorii si peremistii ar trebui sa renunte pentru citeva ore la costumele marca &#"Armani” si, imbracati in haine &#"normale”, sa picheteze sediul Ministerului Muncii alaturi de adevaratii pensionari. Ce Guvern ar putea sa reziste in fata sutelor de oameni care striga din toate puterile ca mor de foame? Va spun eu ca nici unul.

Daca Opozitia ar aplica acest plan, cu singuranta s-ar ajunge la alegeri anticipate mai repede decit si-ar putea imaginea cineva. Si sint convins ca nimeni nu ar intra la banuieli daca ar vedea in fata sediului un batrinel ce seamana cu Ion Iliescu. Vorba aia, pensionarii sint toti la fel.

Una peste alta, politicienii Opozitiei trebuie sa invete sa profite de orice ocazie daca doresc sa ingenuncheze Guvernul Tariceanu.

Partidele politice din Opozitie nu au invatat, in 17 ani de democratie, ce metode trebuie sa foloseasca atunci cind doresc rasturnarea unui guvern. Din acest motiv toate formatiunile politice care cuceresc puterea isi duc la bun sfirsit mandatul, chiar daca prestatia lor pe scena politica este una jalnica. Asta e. Pina la urma avem liderii pe care ii meritam.