Alegerile in democratie sunt o modalitate prin care oamenii liberi isi aleg stapanii. Cine a spus-o a avut mare dreptate. Si atunci trebuie sa avem mare grija la cum ni-i alegem, pentru ca ce vom selecta acum vom avea vreme de patru ani. Daca nu vom iesi la vot si vom avea din nou parte de cine stie ce "personaje", va fi doar vina noastra si nu vom avea dreptul nici sa criticam, nici sa ne dam cu parerea vizavi de actiunile lor. Pentru ca lipsa noastra de la votare le va permite celor care vor castiga alegerile sa joace si sa decida in numele nostru. Asa ca, daca nu vom iesi sa ne dam votul, ne vom merita soarta!

Daca ne uitam in jurul nostru, tara asta e plina de durere si amaraciune. Suntem o natie care de aproape 20 de ani alegem si, de fiecare data, alegem prost. "Stapanii" ne-au fost neinduratori, dar i-am ales - unii dintre noi -... democratic. Ei au fost cei care de-a lungul anilor au impartit tara in prea bogati si prea saraci, ei au facut ca adevarul sa nu poata iesi la suprafata in toata golaciunea lui, ei au avut toate mecanismele puterii in maini, dar noi am fost cei care le-am dat puterea. Practic, suntem vinovati de faptul ca multe lucruri nu s-au intamplat la timp.

Mai avem acum o sansa si nu trebuie decat sa deschidem ochii si sa cernem adevarul de minciuna. Trebuie sa fim cu ochii in patru! Va urma o perioada crancena, timp in care toti vor incerca sa puna pe tapet cat de buni sunt si cate lucruri pot face pentru noi. La fiecare cuvant pe care-l vor rosti, va rog, puneti in balanta plansul copiilor dumneavoastra carora nu le puteti oferi foarte multe, plecarea celor dragi de langa dumneavoastra pe mealuguri straine pentru ca cei ramasi acasa sa aiba un trai mai bun, lacrimile din ochii parintilor dumneavoastra care nu-si permit sa-si cumpere mai nimic din pensie...

Nu uitati ca tot ceea ce vor face ei va avea un impact mare asupra vietii dumneavoastra. Toate guvernele care s-au perindat au fost pline de stapani care s-au gandit mai mult la ei si mai putini la noi, "servitorii".