Circul politic a fost ridicat la rang de virtute de alesii nostri. Premierul desemnat in prima faza, "Draga Stolo", a renuntat sa mai formeze cabinetul, subliniind faptul ca doreste sa ofere, prin gestul lui, o sansa tinerilor (sic). Oamenii cu scaun la cap au avut impresia ca nu au auzit bine ceea ce spunea proaspatul premier desemnat, dar demisionar. La numai cateva ore, Presedintele Romaniei a anuntat ca Emil Boc este insarcinat! Nu pentru a lua Nobelul, ci cu formarea viitorului Guvern.
Boc a anuntat ca va aduce langa el o echipa de consilieri care sa-l ajute in gestionarea tarii. Printre acestia, in echipa de sfatuitori, era nominalizat si Stolojan. Adica, omul care nu poate face Guvernul este potrivit pentru a da sfaturi unui prim-ministru, care poate tine cont de parerile lui sau nu. Daca avem in vedere ce spunea si Traian Basescu, ca nu are un om ca el in PD-L, ajungem in urma unui rationament simplu, dar logic, la concluzia ca guvernarea tarii nu este o prioritate pentru clasa politica la ora actuala, ci in mainile cui se afla painea si cutitul. Cine imparte banul public, acela este jupanul. Cel putin asa a lasat impresia.
Basescu, prin nominalizarea lui Emil Boc, a pus pe jar clasa politica. Nu s-au respectat proceduri, nu au existat consulaari cu partidele. Dar cel mai grav fapt este tacerea societatii civile. Explicabil doar prin faptul ca societate civila a fost cumparata de Base cu premii, onoruri si alte medalii din fier.
Tacerea ne va costa, insa.
Daca de Craciun, in 1989 am scapat de o dictatura, in 2008 asistam in tacere cum se poate naste o noua dictatura.