Pe linga vestile care ne-au luat ieri prin surprindere, unele care faceau referire la accidentul teribil de la iesirea din Birlad, celalalt legat de incidentul rutier in care a fost implicat secretarul de stat Victor Paul Dobre, spre dupa-amiaza a mai aparut o stire, adusa de deputatul conservator Bogdan Ciuca. Legea privind infiintarea Agentiei Nationale de Integritate are un articol ce face referire la verificarea averilor oamenilor Bisericii. Mai mare timpenie nu am putut auzi. Chiar daca reprezentantii PC sustin ca se opun acestui aspect al legii, ma mir cita nebulozitate a putut exista in mintea alesilor cind s-au gindit la asa ceva. O aberatie care este venita si nu ma mir sa nu fi aparut din rindul democratilor pentru a aduce o noua diversiune in viata publica. Oare dosariada se afla pe final si trebuie sa se nasca o noua diversiune nationala?

Dar stau si ma intreb de ce oamenii politici, multi aparuti odata cu dinozaurii, arunca cu noroi mereu in simbolurile natiunii. Nu-i de ajuns ca an dupa an dispar valorile romanilor fara ca in loc sa apara altele macar la fel de demne de luat in seama? Cui foloseste sa improaste cu atita mizerie tot ceea ce e mai de pret unui popor? Se mai gindeste cineva ca Biserica a ramas institutia cea mai de incredere a romanilor? Din cite se pare demnitarii nu! Si aduc idei aberante in Parlament, care revolta o tara intreaga. Daca proiectul de lege ar trece de plenul Parlamentului atunci am putea readuce in actualitate o veche vorba: "Nu mai exista nimic sfint in tara asta!"

Si iar imi aduc aminte de alte lucruri de care in mod firesc ar trebui sa se ocupe parlamentarii nostri fara a mai debita alte timpenii menite sa aduca noi diversiuni in viata publica. Intreb de ce nu avem o infrastructura pusa la punct? De ce nu exista o strategie a investitiilor sau o gindire economica? Bine ca trebuie sa cautam averile prelatilor.

Biserica, singura institutie care a ramas pilonul increderii unui popor cu o istorie atit de zbuciumata, este acum terfelita in cel mai urit sens de cei care nu-si lasa deoparte jena de a aparea alaturi de credinciosi la diferite manifestari sau sarbatori crestinesti. Se va pune oare punct acestei timpenii parlamentare, inainte ca ea sa vada tiparul Monitorului Oficial?