Cand ai in ADN genele stramosului primordial Adam, poti sa spui ca toata lumea este a ta. In sensul ca esti tot atat de prezent in ea pe cat este Dumnezeu in toate cele pe care le-a creat; cu reciproca de rigoare. Plecand de la aceasta observatie, atitudinea poate fi catalogata drept trufie. Nu te poti identifica cu Dumnezeu decat in masura in care actionezi intru Domnul. Cand o faci intru lume, devii nu doar sclavul ei, dar iti pierzi si instinctul de autoconservare. Este, probabil, contextul in care multi si-au pierdut genele adamice, manati de spiritul autodistrugerii.
Atitudinea de care vorbesc nu-i poate scapa unui observator foarte atent la ceea ce se petrece in jurul lui. Faptul ca in Elvetia un tanar isi alege ca tema pentru teza de licenta "fenomenul Basescu" este semnificativ. Tanarul surprinde momentul in care presedintele Basescu si-a asumat tot mai pregnant un rol de "arbitru", reprezentand viziunea sa personala asupra atributului constitutional de "mediator". Revenind la mica introducere, constatarea tanarului poate fi tradusa astfel: presedintele si-a arogat atribute divine pentru chestiuni absolut lumesti. A fortat o dezintegrare (cum a facut si Dumnezeu apeland la potopul lui Noe), pentru a reintegra elementele rezultate in urma alegerilor din 2004 intr-o majoritate noua.
Efectele potopului lui Noe n-au fost cele dorite de Dumnezeu. Cum constatam intr-o alta tableta din acest colt de pagina, incercarea facuta de Dumnezeu de a crea un om nou a fost, dupa cum se vede astazi, un esec. La fel, "dezintegrarea" provocata de presedintele Basescu aduce acum o noua dezintegrare. N-a fost folosit liantul adecvat. Dezintegrarea se manifesta atat la nivel macro, cat si la nivel local. La nivel macro, precum omenirea care a revenit la pacatele ei de dinainte de potopul lui Noe, tot asa si majoritatea "ticalosita" este pe cale sa se refaca.
Semnificativ este si ceea ce se intampla la nivel local, in curtea Palatului Cotroceni. Demisia consilierului prezidential, in acelasi timp si purtatorul de cuvant al sefului statului, Adriana Saftoiu incheie procesul de dezintegrare a aparatului initial de consilieri ai presedintelui. Ce va urma dupa aceasta demisie este greu de spus. Poate, cel mult, vom avea parte de o alta demisie. Cert este ca gena adamica se afla si ea in continua dezintegrare, iar omul comun devine covarsitor majoritar.