Ce tie nu-ti place atuia nu-i face, spun romanii cand unul sau altul se plange de raul pe care i l-au facut altii. Asta inseamna ca au observat ca cel in cauza a facut si el candva acelasi rau altuia. Motiv pentru care nu incearca niciun fel de mila pentru bietul om aflat la necaz. Ba, dimpotriva.
Cam acelasi lucru este pe cale sa se intample in cazul lui Sorin Oprescu, noul primar general al Capitalei. Liberal-democratii lui Boc si Videanu, ajutati de consilierii generali ai lui Becali, se pregatesc sa-i puna bete-n roate independentului Oprescu. Ei s-au inteles sa se alieze in Consiliul General al Municipiului Bucuresti si, cum vor forma majoratea in consiliu - ce-i drept, cu doar un singur vot in plus, se gandesc ca vor avea posibilitatea sa se opuna proiectelor lui Oprescu.
Noul primar general este pe cale sa pateasca exact ce-a patit Basescu in mandatul sau la Primaria Capitalei dintre 2000 si 2004, cand majoritatea in Consiliul General o forma PSD. Nu de putine ori, Basescu s-a plans ca este legat de maini si de piciare si ca nu poate face nimic pentru bucuresteni din pricina acelei majoritati. Mai mult, la alegerile din 2004, el le-a cerut bucurestenilor sa-i dea un consiliu favorabil lui, lucru care s-a si intamplat.
Oprescu se va confunta, deci, cu un Consiliu General ostil. Liberal-democratii, suparati ca au pierdut fotoliul de primar general, uita ce a patit Basescu, fostul si actualul lor lider. Uita insa si ca bucurestenii i-au taxat la aceste alegeri locale si nici nu iau seama faptul ca un refuz de colaborare cu Oprescu le-ar putea fi fatal. Ca, adica, la fel ca in 2004, votantii vor tine seama de raul facut lui Oprescu si vor vota cu PSD, fie la alegerile parlamentare din toamna, fie la viitoarele alegeri locale.
Liberal-democratii risca pe barba lor si, cum se spune, si-o fac cu mana lor. In loc sa-si conserve beneficiile electorale din ultimii ani, ei par decisi sa piarda din sufragiile electoratului numai pentru a-l infunda pe Oprescu. Care, deocamdata, este independent si are inca multa simpatie din partea electoratui, simpatie care ar putea sa creasca. Fie si numai pentru simplul fapt ca romanii s-au saturat de galceava.