Proaspat suspendatul presedinte Traian Basescu nu se poate plA¢nge de lipsa agentilor electorali, care vor duce, probabil, la revenirea sa la Cotroceni. Curios este ca unul dintre cei care fac jocurile a€žmarinaruluia€œ este raposatul Nicolae Ceausescu. Desi a rostit in plenul Parlamentului un discurs referitor la condamnarea comunismului, domnul Basescu se vede sustinut acum, printre altii, tocmai de nostalgicii vechiului regim, timp in care, cel putin la nivel teoretic, faptele de coruptie erau aspru pedepsite. Nu trebuie sa mergi mai departe decA¢t in piata din cartierul tau pentru a constata ca cei mai aprigi sustinatori ai popularului Traian Basescu seamana leit cu cei care aplaudau, in 1990, venirea minerilor in Bucuresti, pentru a€ža face ordinea€œ.
Un alt agent electoral, fara de voie, al a€žsuspendatuluia€œ este domnul Nicolae Vacaroiu, cel care va fi, timp de cel putin o luna, presedintele RomA¢niei. Pentru o alta categorie, numeroasa de altfel, cel care a fost numit a€žun Hagi al finantelora€œ, porecla legata de niste sume enorme pe care le-a primit pentru consultanta oferita intr-o afacere tulbure. Domnul Vacaroiu este perceput de multa lume ca fiind o marioneta condusa de domnul Ion Iliescu, un personaj pe care multi si l-ar fi dorit, daca nu trecut in a€žlada de gunoi a istorieia€œ, macar in lumea pensionarilor care nu se mai baga in treburile importante ale tarii. O RomA¢nie pentru care intrarea in Uniunea Europeana reprezinta o posibila garantie catre un trai civilizat, pe care foarte multi au avut ocazia sa il vada la fata locului.
Tot la capitolul agenti electorali s-ar mai putea inscrie domnii Corneliu Vadim Tudor sau Dan Voiculescu, doi politicieni a caror cadere in sondaje este din ce in ce mai evidenta, desi fiecare dintre ei sustine contrariul. Discursurile furibunde la adresa carismaticului Basescu nereusind decA¢t sa faca din a€žsuspendata€œ decA¢t o a€žvictimaa€œ, numai buna de ajutat in situatia unui referendum. Situatie pe care a€žluptatorula€œ suspendat o va fructifica la maximum.
A§n mod cert situatia este teribil de tulbure si noua, spectatorilor neutri la aceasta supraproductie de circ, nu ne ramA¢ne decA¢t sa asteptam verdictul pe care il va da electoratul, mai mult sau mai putin influentat de neasteptatii agenti electorali ai domnului Basescu.