Fara indoiala, Gigi Becali este unul dintre personajele cele mai pitoresti din fotbalul romanesc. A intrat ca o furtuna, gratie fortei financiare si apoi a ramas sa dicteze, considerand ca daca a reusit sa puna mana pe un club cu nume in Europa si chiar in lume, poate reusi in orice intreprindere a sa. Ce nu stie el e ca nu forta financiara rezolva orice problema, mai ales cand nu te pricepi mai deloc si in loc sa inveti, stai si privesti si preiei din ideile celor care chiar stiu cu ce se mananca fotbalul.
Ambitia lui Becali este de a se compara cu Silvio Berlusconi, fara sa-si dea seama ca poate aduce Steaua mai aproape de Inter decat de Milan. Adica, intr-o echipa in care baga bani cu nemiluita ca si Massimo Moratti, transfera jucatorii care-i plac, fara a se consulta cu antrenorul, ii plateste regeste si pe urma se mira ca nu are rezultate. Iar asa cum in ultimii 20 de ani Inter a trait doar cu numele, in Italia stralucind Juve si Milan, cu mici trimiteri ale titlului la Roma, asa si Steaua poarte sa inceapa sa traiasca doar din amintiri. Si ar fi un dezastru. Asa cum ar fi si in cazul luI Dinamo.
Steaua pe care am vazut-o la Vaslui a fost de-a dreptul hilara, o echipa care ar trebui mai mult sa se teama de retrogradare decat sa lupte pentru titlu si implicit un loc de Liga Campionilor. De ce oare ? Pentru ca, in afara lui Szekely, marii fotbalisti transferati de Steaua in vara sunt niste glume de jucatori. Cine a auzit de Thiago? Dar de Arthuro? Sau de Kapetanos ? Evident, mai nimeni din Romania, insa i-au placut lui Gigi dupa cum i-a prezentat Adrian Ilie. I-a cumparat fara retineri aruncand milioane de euro, dar oare antrenorul Lacatus i-a dorit? Oricum, "Fiara" s-a ars rau cand a acceptat sa preia Steaua sub dictatura lui Gigi Becali, dorinta de a face performanta, ca antrenor, la clubul pe care-l are in sange determinandu-l sa nu creada ca ceea ce a patit Hagi I se poate intampla si lui. Gresit, pentru ca, cu Gigi Becali, totul e posibil, mai ales ca patronul vede ca are un lot extraordinar - ce gluma buna, nu? - si-l scoate vinovat pe antrenor. Ce daca fotbalistii lui abia se tin pe picioare...
Si ca sa fie tacamul complet, Dorin Goian, jucatorul pe care l-a facut de ras in Austria, certandu-l si jignindu-l de fata cu coechipierii si, mai rau, in fata camerelor de luat vederi, il cere acum inapoi in echipa. Ca Lacatus l-ar fi scos din echipa, nu ca asa a vrut el. Sa fim serios nea Gigi. Este o situatie similara cu cea a lui Lovin, ca doar mata ai recunoscut ca acesta a revenit in lot la ordinul personal, dupa ce saracul (asa-zis) fotbalist a avut tupeul sa-si contrazica antrenorul.
Cu astfel de logica, eu unul nu vad Steaua deloc bine. Si plecarea lui Lacatus nu va fi solutia care sa rezolve problema, ci o va acutiza, pentru ca nimeni nu o sa mai fie nebun sa se inhame la o astfel de munca.