Ieri am primit la redactie un fax de la avocatul Mihai Anitei in care ma
roaga frumos, impreuna cu altii, sa trecem pe la casieria societatii lui de avocatura si sa depunem citez, "10.000.000 lei (10.000 lei noi) ". Asta pentru ca am folosit intr-un material de presa pasaje din plingerea depusa la tribunal impotriva noastra, care cica e proprietatea intelectuala a societatii de avocatura "Anitei, Branza, Adochitei ". Cu scuzele de rigoare pentru domnii Branza si Adochitei, care probabil nu au nici o treaba cu faxul primit la redactie. Cit despre Mihai Anitei, il rog sa ma ierte ca nu am trecut ieri sa depun banii, am avut un pic de treaba. Sa se hotarasca numai citi vrea, pentru ca zece milioane de lei inseamna o mie de lei noi, nu zece mii. Dar greseala e scuzabila, probabil faxul a fost scris la suparare, pentru ca am relatat noi ca sotia dumnealui, notarul Reta Anitei, era cercetata penal.
Si data trecuta, dupa ce am scris despre faptul ca Reta Anitei era cercetata penal, tot asa, in fiecare zi primeam cite un fax in care ni se spunea sa depunem un miliard de lei la casierie, ba sa avem grija, ca ne da in judecata.
Chestiunea cu faxurile o interpretam ca o jalnica tentativa de intimidare, facuta in speranta ca nu vom mai relata despre documentele, cercetate penal, facute de notarul Reta Anitei, sotia lui. In mod normal, sotii Anitei ar fi trebuit sa fie preocupati de actele legalizate care le-au iesit din cabinetul notarial.
In loc sa-si vada de toate astea, notarul Reta Anitei, prin sotul ei,
ne da pe noi in judecata, pe motive subtiri, legate ba de o fotografie, ba de drepturi de autor, chestiune care suna a abuz de drept, dupa mine.
Pe aceasta cale, il rog pe avocatul Anitei ca orice plingere mai are, sa o depuna la tribunal si ne vedem in instanta, unde vor aprecia judecatorii cita dreptate are.
Pina ajungem acolo, va spun sigur ca o sa vrea doamna Anitei mai multe miliarde, ca noi mai scriem, nu ne oprim aici, de dimineata intr-una suna telefonul cu oameni nemultumiti. Asa ca noi vom continua sa scriem, iar familia Anitei va continua sa ne dea in judecata, nu pentru cercetarea penala a notarului public Reta Anitei, ci pentru poze, drepturi de autor si altele asemenea.
Dar stau si ma gindesc, cine sint eu sa ii stric placerea omului: domnu i Anitei, daca vreti sa ne trimiteti faxuri, daca asta va face bine, trimite-le dom ile. Numai sa ne spuneti dinainte daca si faxurile au drepturi de proprietate intelectuala atasate si daca tot asta e pretul, zece milioane de lei de fax primit, ca sa stim cum ne chibzuim banii.