Am discutat atit de mult despre problema ciinilor comunitari incit am ajuns la saturatie. Si tot nu s-a rezolvat nimic. E ca in vorba aia: las-o, ma, ca merge asa! Nu merge. Ieri edilul sef la Galatiului a avansat o cifra socanta: avem in municipiu 27.000 de ciini si pisici. Sau, ma rog... undeva in jurul acestei cifre. Cite dintre aceste animale traiesc pe strada? Nu stim. Orice cifra ar avansa autoritatile si organizatiile de protectie a animalelor, nimeni nu stie exact. Un lucru este insa sigur: animalele lasate pe strada sint un real pericol. Am simtit-o pe pielea mea.

Iubesc animalele la fel de mult acum, la citeva zile dupa ce doi catei m-au atacat la ceas de seara pe strada Saturn, pe cit ii iubeam cu ani in urma. Am avut de-a lungul timpului doi ciini si doua pisici. Si acum am o pisica in apartament, pe care o iubesc pentru cit este de dragastoasa si intelegatoare. M-am revoltat de cite ori am vazut animale maltratate pentru ca nu am inteles niciodata violenta.

Cum spuneam, acum citeva zile - simbata seara mai exact - plecind de la redactie am avut ghinionul de a fi atacata de doi ciini. Unei masini parcate pe jumatate pe trotuar, pe linga care tocmai treceam, i s-a declansat alarma. Un ciine care dormea linga ea s-a ridicat brusc si s-a repezit la mine, probabil mai mult speriat, decit dornic sa apere masina. Un confrate de-ai lui i-a venit in ajutor si a sarit si el la mine. Din fericire am scapat doar cu o sperietura zdravana si un pantalon lipsa in garderoba pe motiv de "zdrentuiala".

Acum ma alatur si eu miilor de victime ale patrupedelor lasate de izbeliste prin oras, carora le pling in continuare de mila, in ciuda a ceea ce mi s-a intimplat. Nu e vina lor ca nu au un spatiu al lor, un stapin de care sa se ataseze si care sa le dreseze, care sa le dea mincare regulat si sa le trateze impotriva bolilor. Dar nimeni nu ofera o solutie. Municipalitatea suspecteaza o fundatie ca ar putea otravi ciinii din padocuri doar ca apoi sa dea vina pe primar, in timp ce iubitorii de animale spun ca din adaposturile Ecosal dispar ciinii pentru ca se fac manusi din ei. Socant!

Privesc emisiunile de pe Animal Planet si incerc sa ma conving de faptul ca nu va mai trece mult si vom avea si noi Politia Animalelor care sa ne apere si pe noi, dar si pe aceste animale. Si astept. Astept sa se miste ceva in societatea asta lipsita de toleranta. Pentru ca nu se maninca doar ciinii intre ei, ci si oamenii. Mai nou, printre motivele de harta se regaseste si problema acestor animale. Hai sa dam vina unii pe altii, ca se rezolva problema...