Este stupefiant cum reusim sa ne punem de fiecare data singuri piedica, doar pentru a ne incurca si mai mult viata, ca si cum nu ar fi fost si asa destul de grea. In cazul de fata ma refer la transportul judetean de persoane, in cazul caruia in momentul de fata nu se mai stie cine ce traseu are si cand se vor obtine licentele. Nu mi se pare corect sa ramanem cu aceleasi trasee ca acum 4-5 ani, mai ales ca situatia din judet s-a schimbat destul de mult, in sensul necesitatii introducerii unor itinerare noi si a desfiintarii altora intrucat nu mai se dovedesc viabile. Nu mai spun ca acum am ramas de caruta si in ceea ce priveste eliberarea licentelor, ceea ce pune sub semnul intrebarii modul in care se va desfasura transportul judetean in perioada care urmeaza. Probabil se va ajunge intr-o situatie similara celei de la Tecuci, unde taximetristii au circulat aproape trei luni fara licente pentru ca disputele politice din Consiliul Local i-au impiedicat pe alesi sa vada interesul public.

Pentru mine este de neinteles cum poti sa amani pana in ultimul moment aprobarea programului de transport judetean, stiind ca vor fi probleme cu operatorii de transport si nenumarate discutii pe marginea subiectului. Ca sa se ajunga la cea mai buna solutie ar fi fost nevoie de cel putin cateva luni de dezbateri. Asa am ramas ca-n gara, cu acuzatii de coruptie aruncate intre consilierii judeteni si o gramada de erori in conceperea programului de transport judetean, care vor conduce la suprapunerea traseelor pe care opereaza transportatorii, cu toate necazurile care decurg din asa ceva.

Nu mai spun ca in ce priveste traseele interjudetene am pierdut luptele cam pe toate fronturile cu firmele din alte judete si nu va dura mult pana cand ne vom trezi cu tarifele umflate la bilete doar pentru ca administratorii doresc sa-si recupereze mai repede banii pe care i-au cheltuit cu achizitia masinilor. Toate problemele se vor rasfrange finalmente asupra calatorilor, adica exact in zona in care ar fi trebuit sa se simta o imbunatatire a acestui serviciu.

Si asa s-a mai dovedit o data, daca mai era nevoie, lipsa de preocupare a celor din administratie fata de problemele cu care se confrunta cei pe care i-au trimis acolo sa le reprezinte interesele.