Cei aflati acum la guvernare se pare ca nu mai au nevoie de Opozitie pentru ca prin actiunile lor isi dau singuri cu stingul in dreptul. PNL si PD se afla de mai mult timp pe pozitii diferite, mariajul dintre cele doua partide semanind foarte mult cu cel al unui celebru cuplu de oameni din lumea buna a Bucurestiului, si nu ma refer aici la cazul sotilor Roman si la cel al cuplului Prigoana.

Nu exista zi in care cele doua partide sa nu "divorteze" unul de celalalt in interiorul Aliantei construite cu ceva timp in urma tocmai pentru a asigura o unitate la guvernare. Liberalii si democratii ies mereu in fata presei cu declaratii contradictorii dospite in laboratoarele din interiorul propriilor organisme de conducere si menite sa ia prin surprindere partenerul de alianta.

Situati mereu pe pozitii diferite, chiar si acum, cind se vorbeste despre alegerile pentru Parlamentul European, galbenii si albastrii demonstreaza ca decizia lor in momentul in care au constituit Alianta D.A. a fost una plina de oportunism, menita sa-i aduca la guvernare, si nu sa construiasca un pol cu greutate indreptat impotriva PSD. Acest fapt a fost mai mult decit vizibil in momentul in care s-a limpezit apartenenta la familia europeana a fiecarui partid in part: liberalii la grupul ALDE si democratii la grupul Popularilor Europeni, doua grupari europene cu doctrine diferite si paralele, dar care isi dau mina in Romania in marea familie dezbinata a Aliantei D.A.

Faptul ca cele doua partide politice romanesti nu se mai inteleg sub nici o forma este evident de foarte mult timp si a limpezit apele celor care nu credeau acest fapt in momentul in care presedintele Basescu si-a sustinut discursul in fata Camerelor reunite ale Parlamentului. Liberalii, unii pasivi, altii absenti din sala, iar democratii extaziati, aplaudindu-l pe seful statului au facut imaginea care a marcat momentul final al discursului lui Traian Basescu. Chiar si cererea de obtinere a paternitatii pentru legea votului uninominal naste divergente intre cei doi parteneri ai actualului guvern, ramas tot mai des pe metereze sustinut doar de liberali. Nu este exclus sa asistam la o remaniere democrata a acestui guvern.

Datul la gioale, taierea cracii de sub picioare, auto-faultul si autosabotarea reprezinta principalele puncte "forte" ale acestei guvernari. Din actiunile celor doua partide nu se mai intelege decit ca Romania este guvernata din scandal in scandal, fapt ce i-a scirbit pe foarte multi romani. Iar rolul Opozitiei este de a specula momentele slabe ale guvernantilor, pentru ca acestia n-au nevoie de Opozitie ca sa le arate punctele slabe ale guvernarii.