Dupa startul dezastruos al nationalei Romaniei in lupta pentru Mondialele din 2010, echipele de club se afla in fata unui moment istoric: sapte formatii joaca in cupele europene. CFR Cluj si Steaua tin capul de afis, fiind prezente in Liga Campionilor, Dinamo, Rapid, Unirea Urziceni, FC Timisoara si FC Vaslui ne onoreaza cu prezenta in Cupa UEFA. Adica speram sa aiba prestatii onorabile, pentru ca acum e mai greu, cand sunt multe echipe si se impart punctele. Iar daca punctele sunt putine, cum s-a intamplat sezonul trecut, vom ajunge iar la tururi preliminare si la un numar mai redus de echipe.
Realist vorbind, faptul ca Romania are sapte echipe in Europa este un pic exagerat, tinand cont de valoarea fotbalului nostru. Dar este bine ca s-a ajuns si la acest nivel, in special pe carca Stelei si a Rapidului, pentru ca asa avem ocazia sa aratam ce putem si mai ales cat putem. Steaua si CFR au sanse reduse sa ajunga in primavara europeana, indiferent ca ar fi vorba de Liga Campionilor sau Cupa UEFA, iar dintre cele cinci candidate la grupele Cupei UEFA speram ca macar trei dintre ele sa-si atinga obiectivul. Dinamo si Rapid au cele mai mari sanse, urmate de FC Timisoara si oarecum FC Vaslui, in timp ce Unirea Urziceni sta cel mai rau, in micutul oras ialomitean urmand sa poposeasca mult mai celebrul Hamburger SV.
Important este sa nu ne facem de ras, sa adunam puncte si sa se mai limiteze scandalurile care izbucnesc zilnic in fotbalul romanesc. Dupa cum se comporta multi oameni de fotbal, la noi totul este precum o mocirla, iar meciuri multe si spectaculoase in Europa ne-ar da ocazia sa mai facem si ceva lumina in acest intuneric in care parca se afunda in continuu sportul rege in Romania.