Mitica, prezent peste tot si mereu, incearca vigilenta bucuresteanului get-beget (cu radacini, adica, in preistoria locului, get de-a dreptul) cu intrebarea: "Ce tramvaie circula pe Lipscani?". Omul simte ca este vorba de o capcana, sta si se gandeste o vreme, dupa care explodeaza: "Cum sa treaca tramvaie pe Lipscani!? Nici pe vremea tramvaiului cu cai n-a trecut vreunul". Mitica rade, il face prost si venetic, dupa care ii explica malitios ca Lipscaniul incepe de langa Biserica Sfantul Gheorghe si ca aici intorc mai multe linii de tramvai si ca deci pe Lipscani chiar circula acest mijloc de transport in comun.
Mitica da astfel un bun exemplu despre cat de inselatoare sunt evidentele, lucrurile care par clare ca lumina zilei. Daca el te-ar opri pe strada si te-ar intreba "stanga este dreapta sau dreapta este stanga", ce i-ai raspunde? Evident, ca orice om cu scaun la cap, i-ai spune ca sunt doua lucruri complet diferite. Mitica s-ar pune, ca de obicei, pe ras si, tot ca de obicei, te-ar face natang. ßi iti rastoarna teoria cu Adrian Nastase. Umbla zvonul ca acesta, scarbit de cloaca din PSD, pe care o vede abia acum, s-ar duce la conservatori. "Conservatorii sunt acum de dreapta, nu-i asa?", te intreaba retoric Mitica. Dai din cap afirmativ. "Pai, ce cauta un social-democrat intr-un partid de dreapta?!", exclama Mitica. Cazi in capcana intinsa de Mitica si spui: "Stai asa, ca nu-i asa. Conservatorii au intrat in Parlament pe listele PSD. Deci, nu sunt chiar de dreapta. Ca sa nu mai vorbim ca insusi Nastase i-a acceptat pe liste cu peste 30 de Parlamentari. Conservatorii ii sunt, practic, datori".
"Na-ti-o franta, ca ti-am dres-o", ar zice Mitica: "Ai ajuns la vorba mea. Nu e nici o dreapta, nu e nici o stanga. Totul e o apa si-un pamant". ßi vorbele lui Mitica iti readuc in fata ochilor un alt partid social-democrat care, pana mai ieri, se batea cu pumnii in piept ca este in Internationala Socialista si care, acum, vrea zor-nevoie sa fie primit in Partidul Popular European. Este vorba, evident, de partidul lui Basescu.
Stai si te uiti, ca prostul, la propriile maini si te intrebi care-i stanga si care-i dreapta. Mesajul subliminal al lui Mitica te conduce la concluzia ca nu ai maini deloc, ca este vorba despre cu totul altceva si cauti un termen nou care sa exprime o notiune noua. ßi ti se face dintr-o data lehamite. "Al dracului dom' Mitica!", iti spui si-l injuri in gand pentru ca-ti complica viata cu probleme filozofice.